[]

CV'de akademik yayınlar nereye, nasıl yazılır?

CV'nin hangi bölümüne (iş tecrübesinden ya da okullardan sonra mı, en alta mı?), hangi formatta yazılır? ad-soyad, yayın tarihi, yer, yayının adı, sayfa no vs.... nasıl belirtilir?




 
SCI-SSCI kapsamına giren/girmeyen yayınlar başlığında yazılır. CV'nin verileceği kuruma göre konumu değişebilir. Akademik bir amaç için veriyorsanız iş tecrübenizden üstte olması iyi olabilir (durumu daha net bildiğiniz için olasılık veriyorum). Makale başlığı, yazarlar ( makalede yazıldığı sıra ile, sizin adınız koyu olarak belirtilmeli), yayınlanan dergi, yılı, sayısı, sayfa numarası şeklinde olur. Genelde yayın adları italik ile belirtilir. ( Herhangi bir tez yazım kılavuzundan örnek alabilirsiniz kısacası :))


  • denize karsi icen keci  (11.09.11 23:13:09) 
şunu örnek alabilirsin;
www.bilkent.edu.tr/~sayek/cvselinsayek.pdf

  • kayranin kedisi  (11.09.11 23:13:11) 
Akademik bir başvuruda kullanacaksanız ve üçten fazla yayınınız varsa ayrı olarak verin. Diğer durumlarda okullardan sonra yazabilirsiniz. sayfa vb. formatını yayınlarınızda kullandığınız herhangi bir formatta yapabilirsiniz.


  • sourlemonade  (12.09.11 09:21:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.