[]

Güvenmeli mi? -> 20 Yaş Dişi

Selam,

Ben şimdi bir üniversite hastanesinden önümüzdeki haftaya yarı gömülü 20 yaş dişi çekimi için randevu aldım. Ama sonradan da buralarda epey bir şey okuyunca kafam karıştı. Sorum şu:

Gönül rahatlığıyla gidip çektireyim mi fakültede yoksa parası neyse bastırıp janjanlı bir yerde janjanlı bir hocaya mı yaptırmak gerekir bu işi? Merak ettiğim, benim operasyonumu muayenede film sonucu ve anamnezden net bir sonuç çıkaramayıp hocasını çağıran arkadaş (ya da türevi bir arkadaş) mı yapacak? Nasıl oluyor bu işler?

Danke schön.

 
Bir soru daha soracağım bu arada: Bu üniversite hastanelerinde operasyona girecek hoca için seçim yapabiliyor muyuz yoksa rastgele mi dağıtıyorlar?


  • boshi  (07.09.11 15:28:28) 
bu durum biraz muallak:

bazı diş hekimleri diyor ki üniversite hastanalerindeki asistanları asla küçümsemeyin onlar günde bi sürü diş çekiyor bizden bile iyidir falan gibi

sözlük tarzı mecralarda ise hastaneye gitmeyin asistanlar çekiyor yeaaaa
gibisinden yorumlar var.

ben işi riske atmamamak için 300 lira verip özel yerde çektirdim
düşününce cidden çok para 15 dakkalık bi operasyon için

tavsiyem referansı olan yani yorumları iyi olan bi devlet hastanesine ya da üniversite işte neyse oraya git

para var huzur var dersen özelde çene cerrahına çektir
  • technicalte  (07.09.11 15:42:00 ~ 15:42:25) 
başımdan geçen 2 adet 20'lik diş çektirme maceramı aktarırsam doğru kararı kendiniz verirsiniz. öncelikle geçen sene haziran'daki maceram ve iddialı entry'm : (bkz: #19441922) bu arada bu dişçiye röntgen dahil 300 lira bayıldım. bir sonraki yirmi yaş diş isyanım ise bu sene nisanda ortaya çıktı, devlet hastanesine gittim, tanıdık olması sebebiyle başhekimiyle sohbet arasında çekelim röntgeni dedi, daha sonra birlikte baktık ve çekmeye karar verdik (bir önceki çekilen yirmiliğin üstünde olduğu için zaten gereksiz olduğunu söyledi). koltuğa oturdum narkozu zerketmesiyle koltuktan kalkmam arasında abartmıyorum 5 dk vardı. herhangi bir dikiş de atılmadı. sadece belirtmek istediğim çene cerrahında operasyonla çektirip dikiş attırdığım altta idi, hastanede penseyle çektirdiğim ve dikiş atılmasına gerek görülmeyen ise üstte. yani bulunduğu konum cidden önemli. ben ikisinden de memnun kaldım.

edit: bkz düzeltildi.
  • bykush  (07.09.11 15:42:29 ~ 16:17:19) 
valla hocam ben capada cektirdim dişimi. dişimi ceken hocayi kendim secmiştim. proftu kendisi. gayette iyi cekti. bi sikayetim olmadi. ozele gidersen ortalama 300 lira verecektim ama sigortali olduum için tek kurus vermedim. tek sıkıntı uyusturmak icin sadece igne yapıldı sprey fln sıkmamıstı.


  • all girls dream  (07.09.11 15:43:09) 
hiç bir asistan anamnezden muayeneden bir sonuç çıkaramayacak düzeyde olmaz. yarı gömülü diş çekimi de nispeten basittir. pek prof gerektiren bir işlem değil neticede. hocalar pek bir işlem yapmıyor bir de, eskiden hoca parası yatırıp istediğiniz hocaya yaptırabiliyordunuz, artık para yatırılmıyor, dolayısıyla hoca seçmek yok zannediyorum.


  • inthechaos  (07.09.11 16:27:48) 
gömülü ise muhtemelen cerrahi müdahale gerekir, bu durumda mutlaka ortodontist'e görün. diş hekimi seni uzun süre acılar içinde süründürebilir.


  • screamshot  (07.09.11 18:35:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.