[]

ODTU Proficiency

Merhaba,

Yüksek lisans için gircem bu sınava. lisanstaki bölümümüm %100 ingilizce'ydi, ingilizceye uzak birisi değilim yani. 1 ay kadar falan da Amerika'da bulundum, konuşma ve dinlediğini anlama hususunda da sıkıntı yaşamadım.

Sorum şudur ki; bu sınavdan geçmem için kitaptan ortalama bir çalışma yeterli olur mu? Bir de deneyimi olan arkadaşların tavsiyelerini severek dinleyebilirim.

Teşekkürler.

 
Bookstore'da proficiency örnekleri satılıyordu, onlara çalışsan iyi olur. Soru tarzı bazen ters gelebiliyor.


  • opucuk baligi  (27.08.11 23:01:58) 
writing yazmak için belli kalıplar var. onlara göre yazmanız gerekli. yoksa ne kadar iyi yazsanda puan alamazsın. onları öğrenin. grammar ve readingde sorun yaşamazsınız bence.


  • godoy  (27.08.11 23:03:02) 
@opucuk baligi
bookstore'da satıldığını yeni öğrendim ve araya şimdi tatil girdi. tatil dönüşü geç olabilir. internette buldum bi metu proficiency örneği, ona benzer midir? ya da bayram dönüşü alsam çok mu geç olur?

@godoy
cesur öztürk'ün kitabını aldım ama burada writing yok. bir kaynak lazım mı onun için yoksa hazırlıkta öğrendiğimiz "first of all", "furthermore", "secondly" falan tarzı kalıplardan mı bahsediyorsun. ya da bu major-minor olayı mı?
  • 0dy  (27.08.11 23:12:15) 
evet evet o kalıplar. major minor belirleyip,
introduction cümlesi, there are three main reasons... ,firstly, secondly, to sum up falan diye gidiyoruz.

  • godoy  (27.08.11 23:18:39 ~ 23:22:24) 
Şuraya baktın di mi? www.ydyom.metu.edu.tr
Birkaç tane soru örneği filan da var ama çok az. Sınav 12sindeymiş, bence geç olmaz bayramdan sonra.
Writing için ne kadar bağlaç kullanırsan o kadar iyi :) Favoriler: on one hand,..., on the other hand, ..., furthermore, moreover, first of all, to sum up, in addition, diye gider. Lisansı İngilizce okumuş biri için çok zor olmaz diye düşünüyorum, listening için de Amerika'da aksanlara ve hızlı konuşmalarına rağmen anladıysan bunda hiç problem değil, gayet düzgün okuyorlar.
  • opucuk baligi  (27.08.11 23:40:35) 
her ikinize de çok teşekkür ederim. o sayfaya da baktım evet. sınıftan arkadaş sadece o bookstore'daki kaynağa bir defa bakarak 1. girişinde 62, 2.sinde 65 almıştı. birden stres oldum ama çalışırsam yaparım sanırım.

tekrar teşekkürler.
  • 0dy  (27.08.11 23:44:38) 
öncelikle sınavdan korkma. kolay bir sınav, ben türkçe eğitim ve okumada iyi, onun haricinde ortalama bir ingilizceyle iyi bir not aldım. sen daha iyisini alırsın.

wrting için kesinlikle toefl gibi 3-4 paragraf yapma. olayın esprisi o. toefl da işte bir giriş yapar, sonra supporting paragraph yapılır ve bir sonuçla bitirilir ya; hah bunu odtü'nün sınavında yapma. tek paragraf yaz. yani direk kafadan gir konuya giriş falan uğraşmadan ve aynı paragraf içinde bol bağlaçla kullanarak bitir.

listening de not alma kısmında, böyle art arda sıralamaya başlaıyorsa hemen not al. rakamları falan not al. öyle saçma sapan bir bölüm.

başka da bi esprisi yok.
hı bir de, teyple listening yapıyor adamlar. en başta ses ayarını yaptırırken rahatsızsan söyle net bir şekilde; sonra sınavda benim gibi küfretme.

başarılar...
  • siradan bir adam  (27.08.11 23:57:54) 
daha sonra bu başlığa bakan arkadaşlara referans olsun diye yazıyorum. sınavdan 73.5 aldım. buradaki arkadaşların yazdıkları gayet yerlerinde tespitlermiş. uymalarını öneririm.


  • 0dy  (19.09.11 23:43:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.