[]

Çevirmen nasıl olunur?

bir arkadaşım, evde boş vakitlerinde İngilizceden çeviri yapmak ve bundan az biraz para kazanmak istiyor. nasıl oluyor bu işler, nerden bulunur çeviri işi? bir yardım etseniz.




 
çeviri bürolarına gidip, iletişim bilgilerini bırakıp sayfa başı fiyatını söyleyebilir. büroların çoğu bazı çeviriler dışında genellikle en ucuz çevirene iş vermeye meyleder.


  • babatema  (20.05.08 00:41:56) 
evde mümkün mü pekii


  • invasionnn  (20.05.08 00:55:35 ~ 00:57:15) 
evet msnden yapıp yollayan bi dolu insan var benim gördüğüm


  • vampyria  (20.05.08 00:58:02) 
çevirmen olmak için tercüme yapmanın inceliklerini bilmek, işin kurdu olmak gerekir. bunun haricindekiler çevirgen olur. gerçi sözlükte çevirgenler için çok iyi şeyler söylenmemiş ama genel olarak durum böyle.


  • deckard  (20.05.08 01:24:26 ~ 01:32:41) 
1- çevirmen olmak için yeniden öss'ye falan girip, ilgili bölüm olan "mütercim tercümanlık" ya da "çeviribilim" den mezun olması lazım. süper ingilizce bilenlerin, gerçekten bilenlerin yaptığı çeviriler bile malesef kimi zaman yetkinlikten uzak olabiliyor, göründüğü kadar kolay değil.
2- çeviri bürolarına gidip sayfasını (misal) 3 liraya çeviriyorum diyip piyasanın ucuz ve kalitesiz iş gücüne alışmasını sağlayan arkadaşlar için de çevirmenler olarak çok güzel hisler beslediğimizi belirtmeden geçemiyciğim.arkadaşına hatırlatırsan iyi olur ;)
3- arkadaşına benden tavsiye, örgü falan örsün, ne bileyim kitap yazsın kendi. ama bulaşmasın çeviri işine. zira yukarıda söylediklerimin ötesinde zaten çok getirisi olan bir iş değil, artı bir girdi mi bir daha çıkamaz, ondan sonra ne hayat kalır ne düzen... zor iş.
  • ahandanick  (21.05.08 00:02:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.