[]

Sözlükteki Mühendislerin Dikkatine (hatta mühendislikle ilgililerin de) !

DGS'ye hazırlanıyorum ve şu anda tercihleri yapmaya çalışıyorum. Sınavdan daha zor olduğunu bilenler vardır. Hem tercih sınavdan önce yapılıyor hem de yüksek puandan düşük puana doğru değil de istek sırasına göre.

Örneğin : okul 280 ile alıyor. biri 282 yaptı ama okulu tercih listesine ilk sırada yazdı. ben ise 290 puan aldım ama 3. sıraya yazdım. bu durumda düşük puan alıp ilk tercihine yazan giriyor okula. kontenjanlar da az. durum vahim yani.

Sadede geleyim. Buralardaki mühendisler ya da mühendislik bölümleriyle ilgili fikir sahibi olanların tavsiyelerini ve fikirlerini almak istiyorum.

Elektronik haberleşme mezunuyum. girmek istediğim bölümler de : Elektronik Haberleşme Müh., Telekomünikasyon Müh. (aslında aynı şey gibi), Elektronik Müh. ve Elektrik-Elektronik Müh. (aslında elektrikle ilgim yok ama zaten 3. sınıfta girip elektronik seçerim bu bölüm lursa da)

Okul konusunda kararsızım. İTÜ, Yıldız Teknik, Boğaziçi, İstanbul, Kocaeli, Anadolu, Osmangazi, Gebze Yüksek Teknoloji Enst. hakkında fikirleri olan varsa lütfen paylaşsın. Okulun eğitim kalitesi, imkanları, yeri vb. aklınıza ne gelirse. Bu konularda her türlü bilgiye açım şu an.

 
kocaeli'ye gelme!

(bkz: kocaeli universitesi nde mantik aranmaz)

bogazici'ye gidebilecek imkanin varsa -ki secenekler arasinda onu da yazmi$sin- du$unme bile derim.
  • katafalk  (19.05.08 23:51:15 ~ 23:52:51) 
e aslinda dedigin olay bildigin merkezi yerle$tirme?!


  • katafalk  (19.05.08 23:58:53) 
evet ama tercih kısmında üstüne basa basa söylüyorlar. tercihlerde, tercih sırası ilk öncelikle değerlendirilecek diye. bana da tamamen saçma geldi hatta geçen sene öyle olmadığını iddia ettiysem de kitapçıkta okuyumca ister istemez kabulleniyorum.

sıralamayı şimdi yapacağım ama hangisi istanbulda olmak istiyorum, eskişehirde de tanıdıklar var, o da olmadı kocaeli gebze gibi düşünüyorum.

boğaziçi herkesin hayali zaten. geçen sene 278 puan aldım. yaptığım tercihlerdeki okullar 297 den 284e doğruydu. haliyle açıkta kaldım. bu sene biraz daha çalışıp da gireceğim. ama şu var puanım tutsa bile yüksekten alçağa doğru yazarsam, nasıl olsa tutturamam diyip düşük puanlı bir yeri ilk tercihine yazan biri benden avantajlı oluyor.
  • seen sea  (20.05.08 00:23:11) 
kocaeli'den uzak durman tavsiye edilir. elohab'ler hele hala vinsanda prefabrik barakalarda okursun demedi deme.

Gyte ise çok şahanedir. öss'de 0,3 puanla kaçırmıştım acısı hala vardır. İlk üç içinse tabiki git derim.
  • darknum  (20.05.08 00:30:21) 
  • can itin  (20.05.08 00:34:52) 
osmangaziyi tavsiye ederim, en azından çok fazla kastıkları söylenemez. ama anadolu yok mu... zaten anadolu %100 ing. acayip kasıyorlar. geçen sene intibakçı bi arkadaşı attılar, acıma yok. hocalar kaliteli, bölüm düzgün ama kazık.

tabi şu da var sen ne istiyosun? güçcü mu olacaksın, işaret işleme, sinyalci mi, yoksa digitalci mi? bu mevzuyu iyi araştır, hangi okul hangi alanda iyi buna bak. anadoluyu sorarsan, sinyal ve işaret işlemede süper, digitali de iyidir.

haa unutmadan anadoluya geldiğinde kazık bi ing. hazırlık sınavına gireceksin. olmadı okursun ama o da baya yıpratıyor, tabi bölüm kadar değil, olamaz da zaten.

oldu da anadoluyu kazandın bana msj at mutlaka, sana yardımcı olur, bölümle ilgili bomba tüyolar verebilirim.
  • crayze horse  (20.05.08 00:46:35 ~ 00:50:48) 
An itibarı ile kafamdaki tercihler istanbul borsası gibi. kendimi geliştirmek istediğim yön dijital elektronik ve sinyal işleme. hatta daha da hayalim dijital ses işleme. zaten ses de ayrı bir tutku benim için. artı elektroniği severek yaptığım için zorlasınlar istiyorum, yeter ki iyi öğretsinler. okumayı öğrenmeden deney setiyle aldım startı. liseye girerken ki hatalı tercih sonucu anadolu denizcilik meslek lisesine düşüp gemi elektroniği ve haberleşme eğitimi aldım. meslek lisesi olduğundan kültür dersleri zaten yalap şap geçti. hiç değilse iyi bir meslek eğitimi aldım diye kendimi avuturken fark ettim etrafımdaki tüm meslek liseliler benden iyi eğitim almış. zorunlu olarak da 2 yıllığa devam ettim. bu işi yapmak isteyen adamı istediği bölüme sokmamak içinellerinden geleni yapıyorlar diyeceğim o da olmayacak, kimi suçlayabilirim ki?

Bu arada İstanbul Üniversitesi'nin adını hep kötü duyardım Beyazıt kampüsünü, ama ben bölümden bölüme değişir okullar diye bilirken crayze horse konudan konuya bile okulların başarısının değiştiğini gösterdi. Burayı nasıl bilirsiniz? Puanları uçuk.
  • seen sea  (20.05.08 01:37:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.