[]

yediğimiz yağlar ne olur?

son zamanlarda farklı yerlerden yağlanmanın nedeninin yediklerimizdeki yağlar değil karbonhidratlar olduğunu, yağların, özellikle de tereyağı ve zeytinyağının hem tamamen masum hem de çok gerekli olduğunu duydum. birincisi, bu doğru mu?
ikincisi madem yağlar masum, madem yağlar karbonhidratlarla insülin mekanizması tetiklenmedikçe yağ olarak depolanmıyor, o zaman yiyeceklerimizdeki ihtiyaç fazlası yağlar ne oluyor? dışkıyla atılıyor mu vücuttan?



 
yağ masum değil ki? k.hidratın fazlası gibi o da depolanıyor. zeytinyağı gerekli doğru, genel olarak sıvıyağlara ihtiyaç var. çünkü vücudumuz sıvıyağın yapısını oluşturamadığı halde temel yapıtaşı olarak kullanıyor. zeytinyağı içerdiği ekstralar sebebiyle diğer sıvıyağlar arasında daha revaçta.
tereyağa gelirsek, margarinlerden daha sağlıklı. margarin yerine tercih edilmesi gereken şey. her ne kadar vücut kendisi yağ oluştursa da dışardan almanın zararı yok, aşırıya kaçılmadığı sürece. (margarin sıvıyağların (bkz: bitkisel yağlar) hidrojenle doyurulmuş halidir.
diğer bir ek madde olarak, besinleri ikiye ayırabiliriz. biri yağ bazlı olanlar, diğeri su. yağ bazlı olanların (misal bi a,d,e,k vitaminleri) kanına geçebilmesi için yağlara ihtiyacın var. salatayı tamamen yağsız yemek mantıklı değil bu durumda. tabii bu demek değil ki kaşık kaşık yağ içinde yüzmeli.

yağ, karbonhidrat ve proteinlerin fazlası dışarı atılmaz. emilebildiği kadar emilir ve depo edilir.
  • hia  (11.08.11 00:14:21 ~ 00:26:45) 
ekleme yapayım yağlarin çözünmesi için yağ gereklidir bu nedenle zayıflamak için kaliteli yağ tüketmeli(z.yağı, tereyağı, ceviz, antepfıstığı) diyor birçok doktor.


  • drip nick i zaten kullanilmakta  (11.08.11 00:20:59) 
yağ depolamak için ille de insülin salgılaman gerekmiyor. yağ en çok enerji verendir 1 gramı 9 kaloridir, 1 gram carb ve 1 gram protein de 4 kaloridir. ihtiyacından fazla aldığın her kalori depolanır.

bitkisel yağlar doymamış yağlardır ve genellikle sağlıklıdır, ama bu çok kullanmanı gerektirmez. doymuş yağlar kalp-damar sağlığı açısından risklidir. hayvansal yağlar da doymuş yağlardır.
  • groove salad  (11.08.11 00:25:17) 
plus, insülin yağ yakmanı engelleyecek bir hormon hiç değildir hatta tamamen safsatadır, karbonhidrat yiyerek de gayet zayıflanır. tabii insülin direnci veya diyabet olmadığını varsayıyorum.
bununla ilgili bir deney vardı, profesör abur cubur diyeti yaparak 13 kilo veriyordu, ve kan değerleri de çok iyiydi, ve çoğu da yağdan gitmişti.

  • groove salad  (11.08.11 00:28:52 ~ 00:30:51) 
Yağlar insülin mekanizması tetiklenmeden de depolanabilir ama düşük karbonhidrat diyetlerinin güzel yanı, günlük 3000 kalorilik karnonhidratı oyuncak gibi tüketebilecekken bırak 3000'i 2000 kalori edecek kadar yağı bile yemen zordur.

Aldığın yağ, enerji üretiminde kullanıldığı gibi, vücutta üretilen hormonların yapıtaşı olarak da kullanılıyor. Bir miktarı dışkıyla da atılıyor ki, düşük yağ diyeti yapanların kabızlık çekmesi muhtemel.

Genel olarak düşük karb diyetleri, düşük yağ diyetlerine göre alışma dönemi geçtikten sonra hem uygulama, hem de kalıcı sonuç alma açısından daha üstün.
  • arnold schwarzeneger  (11.08.11 08:25:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.