[]

Ekonometri, İstatistik, İktisat, İşletme, Matematik

YTÜ, Marmara, İstanbul, İTÜ, Mimar Sinan üniversitelerinde bu bölümlerden hangisini, neden tavsiye edersiniz?

Kriter olarak; kendini geliştirmeye imkan verecek, yaratıcı faaliyetlerle içli dışlı olacak bir fakülte olsun.

Edit: Kendini geliştirmeden kasıt mesleki değil de sosyal ve tercih edecek kişi ben değil kardeşim : )

 
kriterine göre hiçbiri :)
hemen hemen hepsi benzer bölümler zaten.

  • tombalabala  (24.07.11 19:07:01) 
boş ver bence aç bir tekel bayi eğitime vereceğin para ile hepsini teorik olarak değilde pratikte tecrübe etmiş olursun.


  • nedendir bilinmez  (24.07.11 19:18:15) 
  • otopsicocugu  (24.07.11 19:33:42) 
İstanbul İktisat daha çok akedemisyen yetiştirme odaklı.( bunu bilinçli mi yapıyor yoksa gelişine mi vuruyorlar da böyle oluyor bilmiyorum ama ). Kendini geliştirebilirsin. Tavsiye edebilirim.


  • repulsion  (24.07.11 19:35:57 ~ 19:37:41) 
İktisata gir. Bir sene oku. Fırsat maliyeti nedir ne değildir. Enine boyuna öğren. Sonra üniversiteye yumruğunu vur kapıdan dışarı çık ve çalışırım daha iyi ulan diye bağır. :D
Şimdi matematik gereksiz bi bölüm. (matematikçilerden özü diliyorum ama birazdan kendi okuduğum bölüme de küfürler yağdırcam merak etmeyin). İstatistik de saçma sapan bi bölüm. ekonometri iktisat ve istatistiğin karışımı bi bölüm. İşletme biraz daha sözel ve kolayca mezun olabileceğin bi bölüm. (ama muhasebe ve finans derslerine dikkat). Şimdi bı bölümlerde kendini geliştirmen pek geliştirici olmaz. Nesini geliştircen abi kendi teorini bilim dünyasına kabul ettirmedikten sonra. Bunlar tıkanık bölümler. Fen bilimine benzemez, kesinlik yoktur, varsayım vardır, kafayı yedirtir. Ben iktisattan mezun oluyom kısmetse, yok aga, bu kadar kafa siken bi bölüm olamaz. Zaten iktisat diğer saydığın tüm bölümlerden bişeyler barındırır. ekonometri derslerin olur, işletmeden ders alırsın, matematik dersin olur, istatistik dersin olur vesaire.. İktisatı önermek isterdim ancak ne yazık ki tek zevk alacağın ders iktisadi düşünceler tarihi olabilir. (marx ne demiş,adam smith ne demiş,ricardo ne demiş falan filan.) şimdi sana hayatında yapabilceğin en mantıklı şeyi söylüyorum bu ülkedeki. Açıköğretime kaydını yaptırırsın, evde kendin pişirir kendin yersin, ki okulda da zaten yaptırılan budur. öğrencinin kendisinin öğrenmesini isteyen ve ders anlatmakla uğraşmaya hocalardan ibarettir okullar. Dolayısıyla hocalara ihtiyaç duymayacağın bir hayatı seç, kendi hocan ol. Para kazanmak en güzelidir. Hepimiz para kazanmak için yaşarız. Erkenden hayata atıl, kendini bu şekilde daha çok geliştirirsin. Hatta insan ilişkilerin okuldakinden daha iyi olcaktır. Üzülerek söylüyorum ama okulda gerçekten birşey öğretmiyorlar be..(en azından sosyal bilimlerde). Kusura bakma genç, Çok konuştuğumun farkındayım. Ama inan ki ben pişman oldum duvarların arasında okuduğum için. Bi tecrübe paylaşmak istedim, belki opsiyon olur hayatında. :)

  • Cimo  (24.07.11 19:47:53) 
Cevaplar için teşekkürler.

@Cimo

Matematik mühendisiyim diye demiyorum ama : ) matematik bilimler üstü bir "şey"dir. Türkiye' de anlaşılmaz hale getirilmiştir, o ayrı.
  • aidiyetsiz  (24.07.11 19:54:28) 
Ya ben çocuğun hayatını kurtarıyorum. siz gelmiş ne diyosunuz. Başladık hemen matematiği koruma altına almaya. :)
Bu arada editi geç yazman benim cevabım için iyi olmadı pek. :( Matematik okuduysan sorudan çıkar istersen. O konuda kardeşine yol gösterebilirsin. ;) bir de matematiğe saygım vardır elbet. Ama felsefeye de aynı oranda önem verilmesi gerekir.

  • Cimo  (25.07.11 00:23:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.