[]

ihbar süresiyle ile ilgili

bir kez sormuştum ama bir ayrıntıyı atlamışım o yüzden tekrar (cevap veren arkadaşlar kusura bakmasınlar)

merhaba işe girdiğimde bir senelik sözleşme imzaladım ancak çalışmaya başlayalı 1.5 sene oldu

sözleşmemi yenilemedim ancak kadrolu çalışanım (özel sektör)

önümüzdeki günlerde istifa etmek istiyorum, işten ayrılmadan evvel ihbar süresi için 1 ay beklemek zorunda mıyım?

 
evet fakat bazen iyi nıyete baglı olarak patronlar bekletmeyebiliypr. konusman lazım onu.


  • bryan fury  (04.07.11 11:55:52) 
zorundasın.
sözleşmesiz çalışıyor olmak seni ihbar süresinden muaf tutmaz. erken ayrılmak istiyorsan yıllık iznin varsa mahsup etsinler. bir de günde 2 saat iş arama iznin var; işveren kabul ederse toplu da kullanabilirsin.

  • bonnie and clyde  (04.07.11 11:57:20) 
sözleşme elinizde varsa genelde şöyle bir madde bulundurur, kontrol edin.

'İşbu 1 yıl süreli sözleşme süresi sona erdiğinde yeni bir sözleşme konusunda anlaşılmazsa sözleşme kendiliğinden bir yıl daha uzar'

eğer bu veya benzeri bir durum varsa sözleşme süresi bitene kadar yine sözleşmede belirtildiği koşullara göre tazminat verilmesi gerekebilir.

ayrıca 6 aydan 1 yıla kadar çalışma süresince yanlış hatırlamıyorsam 30 günlük ihbar süresi vardı. bu ihbar süresinden kullanmadıysanız yıllık izin hakkınızı düşebilir, ayrıca günlük 2 saat olarak kullanılmak üzere normal günlük çalışma saatinizden 2 saat de yeni iş arama izin hakkınız var. bu izin saatlerini de toplu olarak birkaç gün şeklinde düşebilirsiniz.
  • emfuzi  (04.07.11 12:27:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.