[]

hüviyete isim ekleme mevzuu..

selam değerli nüfus memurları. nassınız?

soru içerik yönünden biraz geniş. kendi içinde bi kaç kategoriye ayrılıyö. amacımız örneğin "ali güneş" olan ismi "ali mehmet güneş" yapmak. buradan hareketle;

1) bunun için yapılması gereken resmi işler nedir? zahmetli midir?
2) maddi bedeli var mıdır/varsa nedir?
3) değişiklik yapıldığı taktirde önceden elde edilmiş diploma vs. belgelerin geçerliliğini kaybetmemesi için onlarda da değişiklik sağlanması gerekliliği var mıdır? var ise eğer göte girecek asıl şemsiye bu mudur?

taşakürlar.

 
(bkz: #11012279)
nüfus memuruna gidip "adımı mehmet yapmak istiyorum" deyince olmuyor o.

  • kobuzchu kiz  (05.06.11 20:21:17) 
@kobuzchu kiz; (bkz: #18779791)

bilemedim ben onu.
  • freeze  (05.06.11 20:29:52) 
işin yolu herhangi bir 1.asliye hukuk mahkemesine, davalı olarak nüfus müdürlüğünü gösterip, isminizi değiştirme davası açmaktan geçiyor.

Dilekçe'de, yeni isminizin ne olduğunu, neden değiştirmek istediğinizi geçerli nedenlerle anlatmanız lazım. Sevmiyorum, vs. gibi mazeretler kabul edilmiyor. Beni "ali mehmet güneş" diye tanıyorlar, karışıklık oluyor derseniz olur. Ayrıca 2 de şahit bulmanız gerekiyor. Evet, arkadaşın dediği doğru, biz onu böyle tanıyoruz demeleri lazım. Dava günü mahkemede olmaları lazım.

Vekaletname verirseniz mahkemede bulunmak zorunda değilsiniz. Ama kişisel olarak başvurursanız ne zamana gün verirler bilemem. Ben avukata vekaletname verdim. Kendisine para verdim. Geri kalan bütün işleri o halletti. Şahit de buldu. Bana yeni nüfus cüzdanımı postaladılar. O derece. Tek başına girilecek iş değil.

Maddi bedeli bundan ibaret.

Değişiklik yapıldıktan sonra tüm resmi belgelerinizi yeniletmen gerekiyor. Yeni diploma, yeni ehliyet, yeni kredi kartları vs. Hepsi için vakit buldukça başvuruyorsunuz. Öğrenciyseniz öğrenci kimliği falan. hepsi.

İlk 1 yıl, mahkeme kararının bir kopyasını (fotokopi değil) yanınızda her zaman bulundurmanızı öneririm. Her yerde, ama her yerde soruyorlar. Fotokopisini çektirip, aslı gibidir onayını mahkemeden bastırabilirsiniz.

Bu kadar. Değiştirmek zor değil, asıl zorluk ondan sonra başlıyor. O yüzden, mümkünse 3-5 ay içinde herhangi resmi bir işe girişmeyeceğiniz bir döneme getirmenizi tavsiye ederim. Her yerdeki kaydınızı yenilettikten sonra resmi bir işe bulaşın.
  • beyazfil  (05.06.11 20:31:29) 
arkadaşların dediği gibi asli hukuk mahkemesine gidip dilekçe yolu ile mahkeme başvurusu yapıyorsunuz ve mahkemeye çıkıyorsunuz. buraya kadar tamam ama diploma kesinlikle değişmiyor. o eski isminizle kalıyor. mezun olduğunuz tarihten sonra yapılan hiçbir değişiklik, hiçbir şekilde diplomaya yansımıyor.

ben de ismimi değiştirdim bu sene ve geçen ay geçici mezuniyet belgemi verip diplomamı almak için okuluma gittim,diplomamı eski ismimle aldım, kesinlikle değişmiyor.
mahkeme kararının, "aslı gibidir" şeklinde bir kopyasını sürekli yanında taşımaktan başka çare yok.

mahkeme sürecinde cebimden çıkan para ise, toplamda 150-160 lira.
  • tekilabambam  (05.06.11 22:42:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.