[]

1919 yılından bir gazete manşeti

1.bp.blogspot.com

adresindeki bu gazete küpürü bana çok ilginç geldi. tarih 1919 ve gazete latin alfabesiyle yazılmış. o zaman latin alfabesi serbest miydi?

ikincisi hazırlayan ömer sami coşar diyor. ee bu adamın son ismi soy ismi mi? o zamanlar da soyismi olanlar var mıydı?

ya da bu küpür bi düzmece mi?

 
ömer sabri coşar tarafından derlenip daha sonra milliyet tarafından verilen bir gazete eki. yakın tarihte hazırlanmış yani.

(bkz: istiklal harbi gazetesi)
  • homo sapiens gotgobekus  (04.06.11 15:45:45) 
1919'dan önce bile latin harfli dergiler, gazeteler vardı. servetifünun mesela kendi gözümle görmüştüm.


  • miss antartika  (04.06.11 22:58:38) 
milliyet gazetesinin verdiği ektir o. sahaflarda zilyon tane var. servet-i fuünun'daki latin harfi mevzusuna gelecek olursak latin harfi kullanılmasıyla alakalı bir durum değil. latin harflerinin kabulüne kadar, tamamı latn harfli hiçbir türkçe gazete çıkmamıştır. servet-i fünündaki durumun döemin bütün osmanlıca gazetelerinde de mevcut. sadece isminin latin harfleriyle -muhtemelen yabancılar- için yazılması durumu


  • iste oyle bir sey  (04.06.11 23:30:55 ~ 23:43:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.