[]

yemek seçmece

ben küçüklüğümden beri çok yemek seçiyorum. ne bilim işte çiğ domates yemem soğanı çiğ yemem sarımsaktan nefret ederim hatta kusasım gelir. ne bilim pırasadır patlıcandır bamyadır yemem. bazı meyveleri yemem. nasıl yaşıyorsam artık.. var mı benim gibi yemek seçen insanlar? sevmedikleri yemek olunca napıyorsunuz? karşılaştığınız zorluklar neler?

ben küçüklükten sevmediğim bi yiyeceği yersem kusuyorum. midem kaldırmıyor. ne bileyim. uyuz muyum ben? ya da bunun tıbbi bir açıklaması var mıdır?


 
ben biber yemem. yeşil biberden nefret ederim kırmızısında kusarım o derece. hattı öyle bir yemeği biberle yapsınlar, ardından biberleri çıkarsınlar yine de anlıyorum biber olduğunu. bazen o kadar yoğun bir tat alıyorum ki çok fena yapıyor. kesin bilinç altında bir şeydir. ananas ve brokoli de yemezdim eskiden ama şimdi en sevdiğim şeylere dönüştüler. gerçi onlar biber kadar kötü yapmıyordu ama neyse.
işin kötüsü herkes acı değil tarzında şeyler söylüyor. benim derdim acı olup olmaması değil( ki acıyı çok da severim pul biber olsun acı sos olsun kimsenin dökemeyeceği kadar da döküyorum) o aldığım tat mahvediyor.

kimisi peynir, süt ürünleri yiyemez. o da ileri derecede bir şey.

senin baya çok nefret ettiğin şey varmış. psikolojik olabilir diyor seni türk doktorlarına emanet ediyorum.
  • maresal jedi  (03.06.11 15:40:27) 
ben de çok yemek seçiyorum maalesef. çözümü ise şöyle buldum: pırasa, patlıcan, ıspanak gibi sebzeleri böreğin içine başka sevdiğim malzemelerle birlikte koyuyorum ve tatları çok az geliyor. bu şekilde onları da yemiş oluyorum. veya karnıbahar hayatta yemem ama fırında bol malzemeli peynirli yoğurtlu sosla tüketebiliyorum. sen de bu şekilde yöntemlerle deneyebilirsin.


  • combjellyfish  (03.06.11 15:40:37) 
kabak ve şimdi akılıma gelmeyen birkaç şeyden nefret ediyorum. çok net şekilde reddediyorum önüme bu konunca, nerde nasıl olduğu çok farketmiyor.


  • deeperdown  (03.06.11 15:45:48) 
issiz adaya düseyim ve o adada sadece bamya olsun, acliktan ölürüm ama yine de bamya yemem.


  • keseci  (03.06.11 15:49:59) 
annenin hamileyken yediği şeylerin tadı amniyo sıvısına geçiyormuş böyle bir bilimsel araştırma var. dolayısıyla o sıvıdan aldığın tatlara yatkın oluyorsun yoksa o yemeği sevmiyorsun. anne hamilelik döneminde aslında yediği şeylere karşı hassaslaşmışsa belki odur sebebi. annem meyve sevmez, 4 kardeş te meyve sevmeyiz mesela.


  • cinna monster  (03.06.11 15:58:39) 
annem her türlü yiyeceği yer, hatta balık sevmezmiş doktor bana hamileyken yiyeceksin yoksa çocuğun gelişmez deyince zorla yemeye başlamış. aksine ben ve babam çok seviyoruz balığı. bu bazen problem olabiliyor işte. çevremdeki herkes bütün yiyecekleri yiyen insanlar. yani bi pizza sölicez onu yemem bunu yemem diye bana ayrı onlara ayrı söylemek zorunda kalıyoruz. biraz rahatsızım aslında bu durumdan. ama ne yapayım yiyemiyorum. öğğ geliyo.


  • bıdıbıdı  (03.06.11 16:41:53) 
taze fasülye, börülce, patlıcan ve karnıbahar(sulu yemeği hariç) hiç bir sebzeyi yemiyorum. resmen sadece et ve karbonhidratla besleniyorum.


  • derman  (03.06.11 16:53:23 ~ 16:53:41) 
ben de öyle. ben rahatsız değilim bu durumdan ama çevremdekiler (ailem ve iş bazen iş arkadaşlarım ki anlayışlılar sağolsunlar) rahatsız oluyor. ne bileyim işte, kendimi yalnız hissetmek istemedim. ne bileyim içine kapanıklık ya da depresyon gibi bi durum değil ki bu. günün her saatinde karşımıza çıkabilen bir durum.


  • bıdıbıdı  (03.06.11 17:42:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.