[]

ingilizce

ingilizce "oyle yapmistir" nasil deriz?




 
tahmin mi yürütüyoruz burada? ya da birşeye cevap mı?

-şunu yapmıştır(buraya eylem yazılacak)
-evet öyle yapmıştır.

gibi bir diyalogtan bahsediyorsak "i guess so" diyebiliriz.
  • cro magnon  (17.05.11 21:19:36) 
"he/she must have done like that." de olabilir mesela.


  • tepedeki psychedelic adam  (17.05.11 21:23:06) 
i guess he has done so / he did so degil tam demek istedigim, tahminden ziyade daaha cok kesinlik bildiren bir sekilde.


  • ikilem  (17.05.11 21:25:05) 
lafın gelişine göre farklı şekillerde söylenir. bizim burda söylediklerimizle sizin demek istediğiniz tutmayabilir yani.


  • istanbluer  (17.05.11 21:26:08) 
he/she would have done so...

tabi cümlenin gelişine ve ondan önceki cümlelere göre değişebilir..

edit: benim dedigimde. oyle yapmistir, oyle yapmis olmali veya oyle yapmis olmaliydi anlamlari cikabiliyor

edit2: tek başına "must have done" daha doğru olur. tepedekine katılıyorum!
  • ermanen  (17.05.11 21:26:21 ~ 22:04:39) 
he/she must have done like that dedigimizde yapmistir da cikiyor, o sekilde yapmaliydi diye bir anlam da cikabilir. bu neye gore ayriliyor her zaman cumlenin gidisinden cikaramayiz?


  • ikilem  (17.05.11 21:27:13) 
must have done it that way dersen "öyle yapmalıydı" anlamı çıkmaz. aradigin anlam cikar. psychedelic adamin dedigi dogru.


  • innocentbystander  (17.05.11 21:37:05) 
ek bilgi: should have done so ---> öyle yapmalıydı , yapmış olmalıydı.

yukarda da belirtildiği gibi must burda speculation, yüksek ihtimal belirten must'ı. yüzde 90 a yakın olan, yüksek ihtimal belirten must. may, might, could yüzde 50'den düşük, bu da yüksek olan işte. onun da past ını alınca must have done so oluyor.
  • pyro clustic flow  (17.05.11 23:11:29) 
should do + V


  • hayallerin gucu adina  (17.05.11 23:55:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.