[]

Düz vites -> Otomatik vites

Sevgili Schumacherler, Hakkinenler,

Bugüne kadar hep düz vites araç kullandım. Yarın itibariyle düz vites jetta'dan otomatik vites jetta'ya geçiyorum.
Debriyaj zannedip frene basmak dışında, tavsiyeleriniz, öğütleriniz var mı.

Teşekkürler şimdiden

 
güzel tercih.
o konu ile ilgili şunu tavsiye edebilirim, sol ayağınız için bir yer var, ayağınızı oraya koyun böylece o ayakla frene basma ihtimaliiniz çok azalır ve rahat edersiniz.

  • kisa  (22.04.11 17:56:44) 
sol ayağının üzerine otur bir süre. bunu yap hocam.

çünkü illa ki basıcaksın o frene debriyaj diye. illa ki basıcan :)
  • serafettinn  (22.04.11 17:56:50) 
ben de kisa gibi sol taraftaki ayak koyma yerine sabitlemenizi oneriyorum... :)

ayrica tomatik fitez arabada oyle gaza birden abanilmaz. arabayi yavastan ivmelendirin, yoksa dunya benzin yakarsiniz - zaten manuelde de olmasi gereken budur! ha sollama vs. yaparken de [tiptronik kullanmayacaksaniz yine vites degisiklerine pay birakmaniz lazim]

ayrica, vw'nin dsg sanjzmanlarinda bildigim kadariyla sizin surus sitilinize gore vites degisikliklerini ongoren bir algoritma (a.k.a sifre! :P ) vardi; ona da uygun surmeniz gerekebilir. ha bi' de vurdurma, bosa atma olaylarini artik unutun, tabii geri kayma olayini da...
  • ucan sincap  (22.04.11 18:24:47) 
ben de aynı geçişi yaşadım. ama hiç frene basmadım debriyaj diye. soldaki bölmeye koy ayağını emin ol basmazsın. zaten fren çok ortada.
aynı araba bizde de var - jetta otomatik - tavsiyem gaza yüklenince devir artacak mağlum. araba bağırmaya başlayınca ayağını gazdan hafifçe çek, vitesi atacaktır. gazı köklersen vites değişsin diye zor değişir.
ayrıca arabayı sport versiyonunda kullanırsan çok seri oluyor.
bir bilgi daha vereyim gazı sonuna kadar kökleyince dibinde böyle bir dalga var. kick diyorlar ona. ona da basınca araba vites küçültür ve aniden hızlanırsın. sollama yapacaksan idealdir. uzun yolda kamyon sollarken kullanmak çok işe yarar.
bunun dışında yokuşta kaldırmakta başta zorlanabilirsin. çok dik yokuşlarda el frenini dene. ayrıca frene sert basarsan gaza basmak için süre kazanacaksın. zamanla buna da alışırsın.
eyyorumlamam bu kadar.
  • lorenzen  (22.04.11 18:29:24) 
ek olarak trafik sıkışıkken ayağını frenden kaldır. araba kendiliğinden öne gider. gaza basmakla uğraşma.
geri gitmek otomatiklerde sıkıntı biraz. özellikle park konusunda. paralel park ederken gaza basma araba birden kendini atar. onun yerine ayağını frenden çek. araba zaten efendice yavaş yavaş geri gelir.

  • lorenzen  (22.04.11 18:32:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.