[]

modernizm & sadakat karşılaştırması

EDİT: çok merak ediyorum kızların yorumu olacak mı? Tanımadıkları biri için bile 'kız dayanışması' içine girecekler mi?
Yaşadığım bi ilişki ile insanlara güvenimi kaybetmiş durumdayım. Yanıldığımı görmek istiyorum. Arkadaşlarıma soruyorum, sözlüğe bakıyorum sadakat nedir diye. Sadakatli olmanın yerden yere vurulmadığı kalıyor. Kendi başımdan geçeni anlatayım. 4 aylık bir ilişkim boyunca sevgilimi taciz eden bi eski sevgili vardı. Kızımız bu durumdan rahatsızdı, ahlaksız şeylerle tehdit ediliyordu ama bu tehdit mesajlarını benle paylaşmıyordu. Görmeme izin vermiyordu kızacağımı gerek olmadığını söylüyordu. İntiharı düşünüyordu. Benimle de bir ömür biçiyordu kafasında. En çok üzerinde durduğu şey sadakatti. Daha ilişkinin ilk günlerinden 'ya ilerde benden hoşlanmıyor olursan' şeklinde korkularını dile getiriyordu. Benim o sıralarda en çok korktuğum şey sevgilimin psikolojik olarak sağlıksız hale gelmesi ve söylemek istemediğim bazı şeyler yaşamasıydı. Sürekli irtibat halinde olduğumuz bi ilişkimiz vardı. Ama bazı günler sorumsuzluk yapıyordu ona ulaşamıyordum. Bu konuda çokça tartışmıştık, her defasında bir daha yapmayacağını söylemişti. Ve sonuncusunda hak ettiği tavrı koydum. Benden ayrıldı. İlişki biteli iki ay oluyor ve şimdi öğreniyorum ki kendisini ölümle ve başka şeylerle tehdit eden eski sevgiliyle yeniden beraber olunmuş. Hem de benden ayrıldıktan iki gün sonra. Asıl güvensizlik yaratan noktaya geliyorum. Kızımız benle beraberken de eski sevgiliyle konuşurmuş.
Sizce bu ne kadar doğru? Biriyle bir hayatı paylaşmak adına beraber oluyorsunuz, evliliği ve daha ötesini düşünüyorsunuz. Ama aynı anda eski sevgiliyle konuşmaya devam ediyorsunuz.
Soru1: Bunun adı modernizm midir?
Soru2: Sevgilinin cep telefonuyla oynamanın, onun face hesabına girmenin neresi yanlış olabilir. Bu özel hayata saygısızlık mıdır? Eğer öyleyse sevgilinin senden ayrı özel hayatı olabileceği ne demektir?

 
1- değil, sacma sapan seylerı modernızm diye sayıklamayın.

2- privacy, evet ozel hayata saygısızlıktır. [afedersın]essegin siki demek olaiblir panpa, ne demek oldugunu mail sifrenı benle paylasarak ogrenebilirsin. banka hespalarını da rica ederim.
  • bryan fury  (12.04.11 16:17:36) 
1- Geçen gün söylemiştim kadınlar maymuna benzer, bi dalı tutmadan diğerini bırakmazlar diye ve bazı arkadaşlar genellemeyelim demişti. Bence genelleyelim.
2- Sen biraz saf, o biraz cin. İlişkilerde ki genel formülün size uyarlaması. Değişik bişey yok. Hayatın cilveleri. Kötü kız de geçsin gitsin, unutursun.

  • azurre  (12.04.11 16:26:54) 
Entrika insanlık tarihi kadar eski, modernizm diye çağımıza suç atmayın :)

Kızın yaptığı adilik ama bence başkasının mesajlarına, hesaplarına bakmaktan daha adice bir davranış değil.
  • sourlemonade  (12.04.11 16:57:37) 
böyle modernizm mi olur ya allaşkına. saçma sapan şeyler yapmış eski sevgiliniz. layığını da bulmuş zaten. sallayın.


  • brkylmz  (12.04.11 17:05:04) 
1: modernizm falan değil hacı bildiğin kaşarlıktır.
2: herhangi bir problem görmüyorum bu durumda ben. neden karıştırmayım ki? he haberi varsa problem olmaz zaten ama yoksa da yoktur. sonuçta hayatını birleştireceğin birisi. illa kontrol edersin.

bak etmeyince neler oluyomuş.
  • Melancholy  (12.04.11 17:24:48) 
taraflar iliskilerinin cercevesini kendileri belirlerler, kurallari koyarlar bazen oturup konuşularak bazen de kendiliğinden ilişki esnasında kendiliğinden konulur, taraflardan biri kuralları ihlal ederse ilişki sürdürülemez, kişiler kuralları çıkarları doğrultusunda esnetmeye meyil ediyorlarsa da ki ederler bunu ilişkinin ahlakına aykırı bulabilirsiniz. modern insanın büyük hatalarından biri de bu yaşadığı her şeyi yaşadığı çağa özgü sanmasıdır.
soru2: sadece surası yanlıs olabilir sevgiliniz istemiyordur, gerekcesinin onemi bence yok,.Değildir de nedir? Valla basarilabiliniyorsa ne ala.

  • rn  (12.04.11 17:28:54) 
şurada çok şey söylemek isterdim de söylersem götüme girebilir.

1. modernizmle filan alakası yok. eğer biri çıkıp var derse de ben modern değilim o zaman.
2. arkadaşlar söylemiş, yanlış demiş zaten, ama senin kıllanmana rağmen bu mesajları görmek istemene, izin istemene rağmen göstermek istememesi de gizli bir iş çevirdiğinin kanıtı imiş. gizli iş çevirmeyen birisi için bunları görmek istemen sorun yaratmazdı.

son olarak, seninle beraberken eski sevgiliyle konuşuyor olması durumunu öğrenmeye sen mi çalıştın bilmiyorum ama geride kalan bir ilişkiden sonra arkaya bakma her zaman kötüdür. bir örneğini görmüş durumdasın. keşke bunu öğrenmeseydim de hayatıma devam etseydim diyorsundur şimdi, eminim. neyse...geçmiş olsun ne diyeyim. boşver diyecem de boşverilmiyor işte.
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (12.04.11 17:29:53 ~ 17:32:00) 
yıllar önce 2 yıldır birlikte olduğum kız ayrıldıktan sonra bana kuzenim diye tanıştırdığı elemanla sevgili olmuş, meğer kuzen falan değilmiş tabi, hayatımda gördüğüm en sadakatlı, dürüst kız o idi oysaki, düşün artık :)


  • nedensizce  (12.04.11 17:43:23) 
SORU2 ile ilgili bi güncelleme yapmam gerekiyor. ilişkinin başlarında umursamadım bile yok face hesabıdır, yok msn'dir.Ben sevgilime her şeyimi verebilirim. Bunu beni kontrol etsin işler çevirmediğimi görsün diye değil. Sonuçta hayatımı birleştireceğim görse ne olur. Hem görsün belki bana özel hayatımla ilgili fikir verir, 'ben' olur. Çok mu zor. Ben de onu kontrol etmek istediğim için onun hesaplarına bakmak istemiş değildim. Sadece dikkat ettiğim o netteyken yanına geldiğimde hesapların birer birer kapatılması, ben yanındayken face'e gelen mesajların, cebe gelen sms'lerin bakılmaması gıcık etti. sonuçta ona güvenmiştim ve umursamıyordum. Derdim burda oturup doğru mu yapmışım yanlış mı yapmışım tartışmak değil. Doğrunun ne olduğüunu çok iyi biliyorum. Sadece bu doğruyu kaç kişi söyleyebilecek merak ettim. İnsanlara (nedense özellikle kız cinsinden olanlara)güvenimi yitirmiş durumdayım. Sadece bu güveni yeniden sağlamak istedim.
bu nick tam yirmi alti karakter'e ve azurre'ye ayrıca tşkr.
Bu arada kız duyurucularından yorum gelmemesi ne ilginç!
  • ilkinci  (12.04.11 18:05:03 ~ 18:06:30) 
Modernizmle doğrudan ilişkilendirmek doğru olmaz. Ama kadın erkek ilişkilerinin popüler kültürün bir parçası haline gelmesi ve içindeki bütün erdemleri yok etmesi durumundan kaynaklanıyor bu, e tabi bir de insan doğası.

Olayı soğukkanlı ve seviyeli anlatmanız güzel bir şey. Çoğu kimse bu gibi durumlarda beyefendiliğini koruyamıyor.

Her neyse, iki noktaya değinmek istiyorum.
Birincisi 'insanlara güvenimi kaybetmiş durumdayım' büyük bir laf. Hatta öyle ki bu olay başınıza tekrar tekrar gelse bile söylememeniz gereken birşey.
İkincisi ise mağdur olduğunuz kadar suçlu da olduğunuzu bilmeniz gerekir. Biz bütün erkekler böyle birşey en az bir kez yaşamışızdır hayatımızda ve hepimiz başımıza gelecek olanı bal gibi biliriz aslında. Biliriz ama kimi zaman duygusallığın kimi zamansa delikanlılığın arkasına saklanıp olup biteni görmemek için resmen kör gibi davranırız. Sizde de bu aynen böyle olmuş. Fazla takmayın, üzücü bir durum ama üzüntü de geçici birşey nihayetinde.

Sevgilinin cep telefonu vs. karıştırmak bence doğru bir yaklaşım değil. Badak olduğum için hiç öyle dertlerim olmuyor çok şükür ama eğer sevgilimin, eşimin cep telefonu mesajlarını merak ediyorsam zaten bir yanlışlık vardır ortada. Benimle yahut onunla ilgili bir yanlışlık sözkonusudur. Aynı şekilde sevgiliden cep telefonunu vs. katiyetle saklamak da yine yanlış ve kırıcı bir davranıştır. Eğer ortada bu gibi güvensizlikler varsa yaşanacak şeyler için de midenin geniş olması gereklidir, aksi halde o kadar entrika ile akıl sağlığı kaybedilir.
  • johan sebastian  (12.04.11 18:11:18) 
johan sebastian; nasıl mağdur olduğum kadar suçlu olabilirim. İlişkim hakkında fazla detay vermedim. İyi bir ilişkim vardı. Sadece aklın bir köşesinde yer etmiş bir eski sevgili varmış. Ben bunu bilmiyordum. Peki bunu bilseydim bile bile eski esvgiliyi silmeye çalışmak için şaklabanlık mı yapmalıydım. Eğer benimle biri bir ilişkiye başlayacaksa beni olduğum gibi kabul etmesi gerekmiyor mu. Ki her konuda doğru düşünüyor doğru davranıyor olamayacağımıza göre sevgilim için değişebilirdim de.


  • ilkinci  (12.04.11 18:17:31 ~ 18:18:08) 
Ben de bu söylediğinizi söylüyorum ya işte, zaten olan birşey varmış. Suçludan kastım zaten varolan birşeyi göremiyor olmak.
Bakın şöyle örnek vereyim; çevremde insanlar bir ilişkiye başladıklarında -farzedelim bir kız- erkek arkadaşının isteği ile facebooktali erkekleri siliyor, yahut facebook hesabını kapatıyor, bir erkek aradığında telefonunu açmaktan bile imtina ediyor. Bunu tamamen bir tercih olarak yapsa amenna, ama bunu bir güvensizlik sonucu yapması hoş değil.

Güven konusu çetrefilli bir konu, mesela benim bir kız arkadaşım olsa ve telefonu çalsa, arayan bir erkek olsa, kız açıp doğru düzgün konuşsa kimdir, nedir,necidir hiç umrumda olmaz. Ama telefonu çaldığında tavırları değişiyorsa ve ben orda garip bir duruma düşüyorsam işte orda benim bu duruma ses etmemem güven değildir. Yok eğer ben hala güveneceğim diyorsam işte o zaman düşeceğim durumun suçlusu biraz da ben olurum.
  • johan sebastian  (12.04.11 18:34:44) 
Şimdi anlaştık sanırım. Mesajlarına bakma isteğim sevgilime gelen tehditlerin nasıl şeyler olduğunu bilmekti, sonuçta belki de polisiye bi durum söz konusuydu. Sevgilim de bu durumdan fazlasıyka etkilenmiş durumu kimseye açamıyor kurtulmaya çalıştıkça da işin içinden çıkamıyordu. Yanında olabilmem için nelerin döndüğünü bilmem gerekiyordu. hepsi bu. Bu kadar ayrıntıya niye girdiysem konunun özünden saptım biraz.
Gene de son söz şunu söyleyebilirim. Özel yaşam bahanesiyle sevgiliniz özelinize girmenize izin vermiyorsa bilin ki bi işler dönüyordur ;)

  • ilkinci  (12.04.11 18:51:27) 
ne alakası var modernizmle.ayrıca anlattığın olay için bir kız ya ilerde diyen başlayan cümleler kuruyosa, her an terkedilme korkusu var gibi bir görüntü çiziyosa zırt pırt seni çok seviyorum falan diyosa face hesabına falan bakmana gerek yok.durum ayan beyan ortada zaten.bir gün insan şeklinde bir kız arkadaşın olursa o zaman sadakat kavramı üzerinde hiç düşünmeyeceksin bence..sevgilinin senden ayrı özel hayatına gelince o özel alanıdır aslında..iki sevgili her konuda hem fikir olmak ve herşeyi beraber yapmak zorunda değildir...ayrıca bence böyle bir ruh hastasından (affına sıgınarak) kurtulduğun için kendini ödüllendir.git bişey ısmarla kendine..


  • hadii  (12.04.11 19:07:14) 
abi bunun cevabı çok net;

(bkz: hatunların efendi adam yerine piç tercihi )
  • sertunsuz  (12.04.11 19:23:24) 
tüm yorumları ve ilave açıklamaları okudum şimdi de kız duyurucu olarak :) tüm bu başına gelenler milyonlarca kızın da başına gelenler aslında..bu işin kızı, erkeği yok yani.ancak eski sevgili saplantısı kızlarda biraz daha belirgin zannımca.onun dışında insan olmak, kişilik sahibi olmak ya da olmamakla açıklanabilecek bişey.münferit olaylar güven kaybına neden olmaz bence.ama her kötü tecrübe bişey öğretir.bi daha tekrarlıyorum kızın seveni, sayanı, kişilik sahibi olanı sadakat kavramı üzerinde dikkat çekici bir şekilde durmaz.ayrıca kız ya da erkek sevgilinizin psikolojisinin bozuk olduğunu ve bunu düzeltebileceğinizi düşünüyosanız yanılıyosunuz, çok insan gördüm ruh sağlığı bozulan bu uğurda..


  • hadii  (12.04.11 20:35:47) 
Hadii tebrikler bütün yazılanları okuduğun için. (acaba inanmasam mı, güvensizlik o derece olmuş:P) Herkese yorumları için teşekkürler. Neymiş, utançlarımızı yüzkaralıklarımızı janjanlı sözlerle sonuna -izm getirilmiş otla püsürükle gizlememeliymişiz.
modernizm denen bok buymuş. ilk defa ağzımı bozdum burda.

  • ilkinci  (13.04.11 00:39:11) 
eklediğin duruma bakılırsa olay benim dediğim gibi cereyan etmiş. hayır, kendimden biliyorum o yüzden. =) ben de ortada bir şey yokken sevgilinin telefonunu, facebook hesabını vs görmek istediğini düşünmemiştim zaten. ama başta o açıklamayı yapmayınca arkadaşlar yanlış anlamış. bu tehditler karşısında senin mesajları görmek istemen çok normal. ve bazı durumlar sonrasında(sen gelince hesapları kapamalar vs) kıllanman da çok normal. zaten yukarıda söylediğim gibi eğer bir şeyler karıştırmasaymış telefonunu görmen filan sorun olmazmış. bence böyle yani. bilemiyorum. =)


  • bu nick tam yirmi alti karakter  (13.04.11 22:48:32) 
şu da mümkün: eski sevgili tehdit ediyordur kızı birşeyle. o da mecbur kalmıştır. oluyor yani, sevmese bile tehdit yeterli oluyor. korkudan olabilir. yaptığı tehdidi -artık her neyse- senin de bilmeni istememiş olabilir. bu ihtimal boş değil memleketimizde.

ama böyleyse bile sana "ilgili" mesajları göstermesi gerekirdi, böyle bir güvene ihtiyaç var tabi güçlü gelecek kurgusu olan bir ilişkinin. daha fazlasına değil ama: neden facesini telefonunu karıştırasın ki, senden ayrı özel hayat olması kötü değil, senin açından riskli bile olsa :)
  • lunatixx  (19.06.11 16:20:31) 
olayları birinci ağızdan mı duydunuz. yani size çarpıtılıp anlatılma olasılığı da var. kız korkup eski sevgilisine dönmüş olabilir, kızı neyle tehdit ediyordu acaba aklınıza gelemeyecek kadar iğrenç şantajlar yapıyor olabilir. kızın psikolojisi de iyi değilmiş zaten aklı başında davranması çok zor.


  • lemon_goddess  (19.06.11 16:36:17) 
Modernizm falan değil bu, kızın psikolojisi çok kötüymüş. Tahminen çok da korkmuştur, ne yapacağını bilememiş olabilir. Kendini sana layık görmemiş olabilir falan filan bi sürü sebebi var. Safi kaşar da olabilir ama bu tip hastalıklı ilişkilerde durumlar farklı olabiliyor.

Şahsen benim hiç rahatsız olduğum bişey değil telefonumun içindekilerin he facebook hesabımın sevgilimin tam ulaşımına açık olması. Sonuçta ortak bi hayatı paylaşıyorsak bu tip şeyleri saklamak doğru gelmiyor bana ama mesela işin özel hayat kısmında ağda yaptığımı falan görsün istemem yani. İşin "özel" kısmı bana göre bu. Ama bazıları da facebook ve telefon işini güvensizlik olarak görüyor. Onların bakış açısından bakınca o da doğru. Sonuçta güveniyorsa, insanın elinde şifre falan da olsa bakmak aklına gelmez.

Sonuç olarak bence 4 ayda kurtulmak sizin için iyi olmuş. Daha sağlıklı bi ilişkiniz olur umarım :)
  • aileena  (19.06.11 16:38:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.