[]

Türk Üniversitelerinde Mühendislik Doktorası?

Kaç ders alınır? Üniversiteden üniversiteye bu ders sayısı değişir mi? Kaç yıl sürmekte ortalama? Çalışırken yapılırsa üstesinden gelinebilir mi? (Mühendislik)




 
odtü inşaat 5 6 yıldan önce bitirtmiyor. hocamız 7 (8 de olabilir emin değilim) sene uğraştırdılar beni canımı çıkardılar demişti.


  • argent dawn  (11.04.11 00:13:13) 
yaptığınız üniye göre çok değişkenlik gösterir, misal odtüde yapayım derseniz hayatınızın kayacağından emin olabilirsiniz, ama ben sakaryada yaprım dersiniz birazcıkta fetocu bir yapınız ve tanıdığınız vardır 3 yılda doktoranız biter.


  • bir zamanlar cocuktum  (11.04.11 00:22:58) 
İTÜ'deki yönetmelikten kopipeyst:

Doktora programı, yüksek lisans derecesi olan öğrenciler için toplam 24 krediden az olmamak koşuluyla en az sekiz adet ders, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışmasından, lisans derecesi ile kabul edilmiş olan öğrenciler için ise toplam 45 krediden az olmamak koşuluyla onbeş adet ders, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışmasından oluşur.

Üniversitede çalışmıyorsanız, sonrasında akademik bir iş yapmayacaksanız Türkiye'de doktora yapmak çok gereksiz ve sinir bozucu bir uğraştır.
  • sourlemonade  (11.04.11 15:48:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.