[]

Vaktinizi nasıl değerlendiriyorsunuz ?

Bakıyorum film, kitap önerileri isteyenler, bilgisayarına oyun kurup saatlerce oynayanlar, sözlüklerde 14-15 saat online olanlar var. Sizde gün 24 saat değil mi ?

Ben 8-9 saat uyuyorum. Ortalama günümün 6 saati okulda geçiyor. 1 saat yolda geçiyor desen eder 16 saat. Eve geliyorum yemekti derken 1 saat de öyle geçti 17 saat etti. Günde 5-6 saat (sınav zamanları günde 10-12 saate çıkıyor) ders çalışmak zorundayım ki sürekli ödevler ve projeler alıyorum okuldan.

Bir ödev yapmaya otursam önce onun araştırma v.s aşaması derken 1-2 saat geçiyor ve çoğunlukla aradığımı bulamıyorum bile. Daha sonra ödevi yorgun değilsem müsvedde kağıda geçirip kafamda bir şekil oluşturuyorum. En sonunda yazıyorum ki çok rahat 5-6 saat hatta daha fazlası bile olabiliyor.

Bi bakıyorum gün bitmiş ve ben yatağa girmişim. Kitap okumayı çok sevmeme rağmen son 3 ayda ancak 3 kitap okuyabildim, playstation hastası olmama rağmen son bir ayda 2 saatten fazla ps oynamamışımdır ve şuan ödev araştırırken acaba ben mi zamanımı verimli kullanamıyorum ? sorusu takıldı kafama. Yoksa çok çalışıyorum, çok yoruluyorum diye kendimi mi avutuyorum ?(bu şık bana daha çok mantıklı geliyor çünkü çalıştığım halde ortada bişey yok.)

Hepsinin üstüne bir de fiziksel yorgunluk(sırt ağrıları, bacak, kas, eklem ağrıları) ekleniyor. Spor yapayım oturmaktan duba gibi oldum diyorum ama onu da yapacak vakit yok ki. Eve yürüyerek gelsem ki gelemem 1 saatlik yol 2 saate çıkar. Merdivenleri yürüyerek çıksam 1. katta oturuyorum komşuya mı çıkayım ne yapayım ?

Sizlerde de aynı durum var mı ? Özellikle öğrenciler için soruyorum.

 
ben sinavlar disinda gunde iki saat belki calisiyorumdur, 7 saat uyku, haftada 6 1.5 saat spor salonu, gunde 1.5-2 saat xbox. ulasimim 10 dakika hem spora hem okula kampuste yasadigim icin. yani fazlasiyla sikilacak zamanim oluyor.


  • blackworld  (06.04.11 04:05:39 ~ 04:06:09) 
gercekten istenirse herseye zaman yetiyor, yetmemesi biraz bizim kaytarmamiz, sebeplenmemiz. bir de soyle oluyor: yapacak biseyimiz varsa belli bir zamana bitirilmesi gereken, zaman ucuyor. ama ne hikmetse yapacak bisey yoksa dakikalar zor ilerliyor sanki, gun bitmiyor.
odev yapmak super keyifli bir is olmadigina gore o kadar zaman almasi normal hem. e yapma zorunlulugu da isin icinde olunca zaman akip gidiyor iste. evde dvd yle falan fitness, plates gibi birsey calisirsan, spor salonuna gitme derdinden yirtarsin. okuldan gelince 45 dakika ev sporu, 15 dakikada dusla harcayacagin bir saat eminim yapacagin odevi cok da sarsmaz, hersekil bitirirsin o odevi mucburen.

  • freefroglet  (06.04.11 04:32:23) 
problem günde 6+1 okul ve 5-6 saat ders çalışmakta belli ki.
o ne yahu, hangi bölüm/okul o? (Edit: Nickinize tıklayınca elektronik olduğu ortaya çıkıyor :P. Okul çok kastırıyor heralde. Sabancı'dan mezun bir arkadaş var mesela paso sabahlıoduk yiea biz diyordu geçenlerde. Bizim okuldakiler(IYTE) de kasıyordu ama günde 5-6 saatin yarısı etmez.)
çoğu insan sınav dönemi ve ödevler dışında hiç ders çalışmaz. derslere gitmeye gelmiyorum bile :P.
  • natnan  (06.04.11 05:11:03 ~ 05:16:01) 
günde 5 6 saat uyku.sınav zamanı haricinde ders çalışmam pek,siyaset bilimi okumak böyle bir şey sanırım:)
3 saat civarı kitap okurum,toplamda 1 2 saat yemek falan desek.gerisi bana kalıyor.
devam zorunluluğu yok bu arada,vize final dönemi hariç pek uğramam okula...
  • p a t r i o t  (06.04.11 16:14:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.