[]

Yurtta kalan öğrenciler vs. Seçim Kurulu

Yurtta kalan arkadaşlarım adına soruyorum;

Araştırdık, yurtta kalıp da o ilde oy kullanmak isteyen üniversiteliler, birinci adreste oy kullanma zorunluluğu ve birinci adresin yurt olarak kayıt ettirilemeyeceği sebeplerinden dolayı oy kullanamıyormuş.

Sonra itirazlar sonucu yurtların da birinci adres olarak kaydettirilebilmesine izin verilmiş. Yani yurt adresini asıl adres olarak alıp o ilde oy kullanabiliyorlar.

Ancak problem şu; bazı sebeplerden dolayı (yeşil pasaport filan) yurdu asıl adres yapamayanlar bu durumda ne yapacak? (Yurt ikinci adres olarak gösterilmmiş durumda.)

EK: TKP şöyle demiş : "Öğrenciler memleket adreslerini değiştirmek istemiyor veya nüfus müdürlüğü yurt adresini asıl adres olarak kabul etmiyor ise yurt adresi ikinci adres olarak nüfus müdürlüğünde kayıt ettirilir ve bu adres değişikliğine ilişkin evraklarla birlikte o adresin bağlı bulunduğu ilçe seçim kuruluna başvuru yapılıp seçmen kaydı bu adrese taşınır."

Ancak nüfus müdürlüğüne gittik, oradaki sayın müdür dedi ki, ikinci adres ile oy kullanmak mümkün değil.

Yardımcı olabilirseniz çok süper olacak.

 
geçen hafta söyle bir email gelmişti bana, facebook üzerinde seçim gönüllüleri diye bir grup var, onlara da sorabilirsin:

Üniversiteliler oy kullanmak için ne yapmalı?

Yeni düzenlemeye göre öğrencilerin öğrenim gördükleri yerleşim yerlerinde oy kullanma hakları bulunuyor.

Bu hakkın kullanılması ve öğrencilerin öğrenim gördükleri yerlerde oy kullanabilmesi için gerekli işlemler şöyle;

1- Öğrencilerin öğrenim gördükleri okuldan o okulun öğrencisi olduklarına ve yurt müdürlüklerinden yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu nüfus müdürlüklerine bizzat başvurmaları suretiyle adreslerini değiştirmeleri gerekiyor.

2- Yurtta kalmayan, arkadaşlarının yanında veya geçici olarak öğrenim gördüğü yerde bir evde kalan fakat adresi ve seçmen kaydı memleket adresinde olan öğrenciler de kaldıkları kişilerle birlikte nüfus müdürlüklerine giderek adres değişikliği yapabilirler.

3- Özel evlerde kalan öğrenciler ise oturdukları eve ait noter tasdikli kira kontratı ile elektrik, doğalgaz veya su gibi üzerine olan fatura ile nüfus müdürlüğüne gidip ikamet kaydı yaptırması gerekiyor.

4- Öğrenciler memleket adreslerini değiştirmek istemiyor veya nüfus müdürlüğü yurt adresini asıl adres olarak kabul etmiyor ise yurt adresi ikinci adres olarak nüfus müdürlüğünde kayıt ettirilir ve bu adres değişikliğine ilişkin evraklarla birlikte o adresin bağlı bulunduğu ilçe seçim kuruluna başvuru yapılıp seçmen kaydı bu adrese taşınır.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinde oy kullanabilmek için; Seçmen kaydının bulunması ve 12.06.1993 tarihinde ve daha önce doğmuş olma şartı bulunuyor.

Adres değişiklikleri ile ilçe seçim kurullarına başvuru işlemlerinin en geç 31 Mart Perşembe günü saat 17:00'ye kadar tamamlanması gerekiyor. Ancak karşılaşılacak herhangi bir sorunun giderilebilmesi için bu işlemlerin son günlere bırakılmaması çok önemli.

Seçmen kaydınızın nerede olduğunu merak ediyor iseniz aşağıdaki linkten , seçmen kaydınızın nerede olduğunu öğrenebilirsiniz.
  • zkurmus  (29.03.11 02:00:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.