[]

Romanya vize başvurusu

İlk defa yurt dışına çıkacağım. Romanya'da bir kongreye katılmak için, ayrıca gitmişken de kongre öncesi ve sonrası ikişer gün de fazladan kalıp gezmek istiyorum.

Vize almak için gerekli prosedür nasıldır? Nereye başvurmalıyım (konsolosluk, büyükelçilik falan), ne götürmeliyim. Artık vize başvuruları aracı kurumlarla yapılıyormuş, bu konuda bilgisi olan var mı? Taşeron şirket gibi görünüyorlar, güvenemiyorum.

Teminat olarak hesapta para görmek istiyorlar, gerçekten bu miktarın bulunması gerekir mi? (500€ kadar) Randevu olayı, vize vermeme gibi bir durumları olur mu? TL kabul ederler mi yoksa döviz hesabı mı gerekir? Uçak biletini de ona göre alacağım.

 
hangi şehir belirtmemişsini istanbul o zaman :)

romanya konsolosluğundaki insanlar inanılmaz uyuz ve zordur. daha doğrusu şöyle söyliyeyim kadına denk gelirseniz yandınız, erkeğe denk gelirseniz iyi. 2 kere aldım bu vizeyi ilkinde baktım uğraşılacak gibi değil, aracı ile hallettim. 2.sinde "eaahh s.kerim ızdırabını" dedim ve şansıma erkeğe denk geldim gayet iyi gitti işlerim. elçilik etilerde, 58 n ve 59 n ile gidebilirsiniz. bankada paranız olması gerekiyor evet. randevu yok, gidip sıradan veriyorsunuz belgeleri onlar çıkınca sizi arıyor. vize vermeme durum belgelerinize durumunuza bağlı tabi. uçak biletini almadan rezervasyon yaptırın, vize kesinleşince alırsınız (tarom'un böyle bir uygulaması var.) bir de şöyle bir şey var;

istanbul.mae.ro
  • orange coffee  (26.03.11 19:42:25 ~ 19:43:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.