[]

"tere" bitkisinin boğazımın anasını ağlatması

arkadaşlar üzerinize afiyet cumartesi günü nereden önüme geldiyse bir demet tere yedim. hem de afedersiniz geviş getiren hayvanlar gibi yedim. zaten faranjite mütemayil olan boğazım o günden beri "birinci tiryakisi amca" gibi dehşet şekilde yanıyor ve balgamlanıyor.

bol bol ıhlamur içiyorum ama daha etkili çözümler var mı boğazdaki bu tahrişi ve balgamı giderecek? nedir bunun çözümü?


 
ıhlamuru ballı için ben öyle yapıyorum.


  • contavolta  (21.03.11 15:52:59) 
adaçayı içiyorum ben ya da ılıkken gargara yapıyorum. BEnce tahriş olduğuna eminsen eczanede gargaralar var boğaz tahrişi için onlardan al. çok sıcak çok soğuk hiç bişi içme derim. oturup bi demet tere yemek ne olaki =)))


  • mahnita  (21.03.11 16:06:25) 
--- dalga gecmiyorum. ---

ceyrek sogani al pure haline gelecek sekilde rendele, pelte pelte olsun, sanki suyunu cikarirmiscasina rende isleminden gecir. sogan sivi gibi olsun, balla karistir. 3 yemek kasigi bala ceyrek sogan. yavas yavas bogazindan gecirerek kasikla yut. balin sicak olmamasi onemli yani belli bir soguklukta olmasi gerekiyor, cok akiskan olmasin.

--- dalga gecmiyorum. ---
  • lejant  (21.03.11 17:07:23 ~ 17:11:13) 
yılların otçugiller familyasından, bir seferde 2 bağ tereyi keyifle yiyen, koyunlarla yarışabilcek düzeyde bir tere yiyicisi olarak bu tip bir yan etkisini 40 yıldır gözlemlemedim. alerjiye neden olur mu ya da sizde neden olmuş mudur bilmiyorum ama onun dışında boğazınızı terenin tahriş etmiş olması kavramı ilk cümlemdeki bilgiler ışığında bana biraz garip geldi.
boğazınız acıyorsa bol bol bal yiyin. karabiberli ve zencefilli olanı daha makbuldür. bir de ıhlamura, kekik, odun tarçın ve bir kaç dal kuru karanfil atın. onlar da iyi yumuşatır.

  • pyro clustic flow  (21.03.11 18:03:23) 
Hayırsever arkadaşlar çok teşekkür ederim sırayla hepsini deneyeceğim. Lejant seninki biraz midey kaldıracak ama herhalde. Pyro kardeşim google da da tereden mütevellit bir boğaz enfeksiyonu yok hakiikaten belki de benim zaten soğuk algınlığından dolayı raatsızlanacak olan boğazım için bahane oldu bilemiyorum. Çok çok teşekkürler tekradan.


  • unidentified  (22.03.11 08:24:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.