[]

KPDS ve ÜDS arasındaki fark nedir? Nerede lazım olurlar?

Hazırlık okumuş olan birinin, oturup bu sınavlara test kitaplarından hazırlanmadan yeterli bir puan alma şansı var mıdır?




 
Her ikisinin de zorluk seviyesi hemen hemen aynıdır. Fakat ÜDS'de soru başına düşen süre daha fazladır. Bi de ÜDS'ye başvururken Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri vs. gibi alan seçersiniz ve seçtiğiniz alanla ilgili sorular gelir size.

Bu sınavları geçebilme durumunuz ise birazcık nerede hazırlık okuduğunuza bağlı. Mesela Ankara Üni. gibi bir yerde hazırlık okuyup da 4 yıl boyunca o İngilizce'yi pek kullanmadıysanız bu sınavlara hiç hazırlanmadan geçme şansınız çok ama çok az. Fakat ODTÜ gibi bir yerde hazırlık okuduysanız, sınav sırasında bir aksilik yaşanmadığı sürece kolayca geçersiniz bu sınavları...
  • marcelle  (02.03.11 20:10:29) 
önceki dil bilginize bağlı olarak hazırlanmadan geçebilirsiniz evet. öyle çatır çatır bilgiye gerek yok.

kpds biraz daha genel kültüre kayıyor, üds'de ise alan seçtiğiniz için kendinize biraz daha yakın konular bulabiliyorsunuz.

kpds daha çok kamu kurumlarında çalışanlara gerekiyor; üds ise yüksek lisans, doktora için falan.
  • sanal uyku  (02.03.11 21:41:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.