[]

okulu bırakan arkadaşlar

selam, aranızda üniversiteyi bırakanlarınız oldu mu? bıraktıysanız sonra ne yaptınız? hayatınıza nasıl bir yön verdiniz? geçiminizi nasıl sağladınız? psikolojik olarak nasıl etkilendiniz ve çevrenizin size karşı tutumunda ne tür değişiklikler oldu? bu tip soruların cevaplarını arıyorum şimdiden teşekkürler.




 
4 sene okuyup son sınıfta bıraktım. bıraktığım sene öss'ye girmek için başvurdum, aynı sırada para kazanmak için iş başvuruları yaptım. bir firmada 6 aylığına çalıştım, o sırada sınavn neticemle başka bir okulun başka bir bölümüne girdim. şu anda o bölümde olmaktan çok mutluyum, 4 senelik okulu 3 senede bitirme aşamasındayım ve yapmaktan mutlu olduğum şeyleri, beraber olmaktan mutluluk duyduğum insanlarla paylaşıp, yapıyorum.

bu aşamada en zor şey hep ailemin ve yakın arkadaşlarımın tepkisinden çekinmemdi. o yüzden okulu bıraktıktan sonra ne yapacağımı tasarlayarak karşılarına çıkmak istedim hep. yukarıda saydıklarımı yaparken kimseye haber vermedim, ailemin durumdan öss giriş belgesi eve geldiğinde haberi oldu. bütün bu süreçte kimseyle konuşmadım, kimseyle görüşmedim ve kendi inandığım yoldan gittim. sonu da (şimdilik) fena olmadı.

ama şöyle bir detay var ki beni zorlamadı, belki sizi zorlayabilir. ben hep ailemin yanında yaşadım, halen daha yaşamaya devam ediyorum, bunun getirisi de var götürdükleri de var ama en azından akşam nerede yatacağım nerede kalkacağım belliydi. ailemle konuşmasam bile gideceğim bir yer vardı hep, bu da en azından o tür bir kaygı yaşamaktan uzak tuttu beni.

şimdi ise daha da başına buyruk birisi oldum ama arkadaşlarım da, ailem de en başta biraz sitem etseler de şimdi pek bir şey demiyorlar. hayat, akışında devam ediyor.
  • demcan  (27.02.11 10:52:37 ~ 11:11:28) 
ailenizin karakteri çok önemlidir bu noktada. yetenek sınavlarıyla alan bir bölüme birincilikle girmiştim. çok da isteyerek girmiştim. o sıra aşık olduğum bir kız vardı ve hayatımın hatasını yapıp, bir ay sonra okulu bıaktım. ilk başta aileme bırakıcam dedim, kesinlikle karşı çıktılar, ben de onlara söylemeden bıraktım. gerçekten çok zor geçmişti, çünkü ailem karşıydı. üç boyunca ailem beni okulda bilirken ben arkadaşlarımda yaşadım. ailem izmitteydi, ben eskişehirde okuyordum hesapta. baktım ki olacak gibi değil, tren biletlerimi ortada bıraktım bi gün anlasınlar diye. anladılar, tepkileri hiç hoş olmadı. bunun üzerine kendi evimde yaşamaya başladım ama bir ay boyunca çok sıkıntılıydı, herkesle kavga ettim. bir ay sonra yavaş yavaş ısındık tekrar, sorun kalmadı, yazın da yeniden sınavlara girdim, istanbuldaki istediğim okulu kazandım, şu an her şey iyi. yani aileniz destekliyorsa çok da bir problem yaşamazsınız, öteki türlü muhakkak sıkıntılar olacaktır lakin hayat sizin hayatınız, istemediğiniz bir bölümde başkalarının baskısıyla okuyup, hayatınız boyunca onları suçlyacağınıza, bir kaç ay boyunca onlar sizi suçlasın, zamanla düzelir, daha bile iyi olur. başarılar dilerim...


  • ruhibirbanyo  (27.02.11 11:07:27) 
eğer bölümü sevmiyorsan, zor geliyorsa hemen bırak.bırakmamış biri olarak söylüyorum inat etmenin sonunda kesinlikle başarı gelmiyor. harbiden o okulu okumak ayrı eziyet, ondan sonraki yıllar ayrı eziyet. zarardan hemen dön. aman diyeyim.


  • komurluk  (27.02.11 11:20:35) 
2 sene ege ziraat'te okudum sonra bıraktım. sınava girdim, istanbul'a geldim. sınavda derece bile yaptım. ailem karşı çıktı ilk başta, ben de destek olmanızı beklemiyorum ama önümde de durmayın, dedim.
şu an bu seçimimden dolayı çok mutluyum. kafanda başka okul bölüm vs varsa bırak. acı çekmene değmez bir iki sene kaybetmek.

  • sen git ben geliyorum  (27.02.11 11:58:29) 
istemediğin bölümde okuyarak önündeki 50 yıl "keşke" dememek için, 3-4 yıl kaybedip istediğin bir bölümde okumak en iyisidir.
Ben şu anda 3. üniversitede okuyorum. 2 farklı bölüm bıraktım. Kaybolan yılları dert etmediğin sürece hiç problem olmuyor aslında. Benim kaybettiğim 6 yıl var mesela. Tek sorun liseden ya da ilk üniversiteden mezun olan arkadaşlarınla konuştuğunda onlar 2-3bin liraya çalışmaya başlamasına rağmen "ben hala öğrenciyim." demek biraz adama koyuyor ama onun dışında hayallerin için yapmalısın mutlu olmadığn bölümü bırakmalısın.

  • baris daima  (27.02.11 12:47:48) 
ben 2. sınıfın ikinci dönemi bıraktım. ama kaydımı sildirmedim. o dönem tüm derslerden kaldım. öss ye girdim. daha büyük bir üniversitenin aynı bölümünü kazandım. 2 sene sonra üniversite mezunu olcam nasılsa devam edeyim hem aynı bölüm dedim. devam ettim. okulumu sevmediğim için o iki sene sürekli devamsızlık yaptım, derslere gitmedim. zaten arkadaşım da yoktu. uzattım. toplamda 6 senede bitirebildim. o büyük üniversiteye gitseydim de aynısı olacaktı. keşke gitseydim.

2. sınıfta falansan ve bölümünü sevmiyorsan gir tekrar. istediğin bölümü tutturursan da düşünme git. öğrencilik güzel.

ama bıraktıktan sonra hiç okumayacağım bir daha diyorsan da az sık dişini. şimdiki bölümü bitir. lise mezunu kalmaktan iyidir.
  • ya ben lan neyse  (27.02.11 14:15:33 ~ 14:17:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.