[]

İspiyonladığımızı söylemek kural dışı mı?

değildir sanırım ama diyelim birini ispiyonladık sonra çaylak oldu bizim yüzümüzden ya da olmadı biz bu kişiye seni ben ispiyonlamştm yæ dersek kural dışı mı? gizli mi kalmalı bu?




 
yok ya niye kural disi olsun? 'nasil koydum cocugu' bile diyebilirsin.


  • nawres  (25.02.11 20:53:13) 
(git: 227155) une ange çok sinirlenecek bu duruma.


  • ronaldo17  (25.02.11 20:58:49 ~ 20:59:04) 
ahaha yok bilmiyorum yani evet açıkçası o duyuru için sormuştum aynı başlıkta ben de bi entry şikayet ettim ama beşiktaşla ilgili olması lazım daha önce yazılmış bu diye tam da hatırlamıyorum ki :) belki de onun entrysi idi.


  • matilda  (25.02.11 21:00:16) 
ispikçilik en büyük karaktersizlik.
ne üdüğü belirsiz elemanlar, tuttuklarını daha rahat siksinler diye, bihâberin ayranına, limonatasına ilaç atmakla eşdeğer.. uyarmak mübâh olanı elbet. erekte etmemek de lâzım herhâl :)
yıkılmayan adam mod on..
  • yapacakbirseyyok  (25.02.11 21:08:38) 
Niye kural dışı olsun ki zannetmiyorum.

İspitçilik gayet normal bir şey. İspitleyen adam nasıl öğrendiyse formatı ispitlenen adam da öğrensin. Olan biten başlığındaki oradan oraya atlayan onlarca entryi okuduysam ben o da okusun.

Hadi format olayını geçtim. Teknik bir konu. Ama adam hala hakaretin yasalara aykırı olduğunu bilmiyor. Geçenki fb-bjk maçında beşiktaşlı futbolculardan biri hakkında futbolla ilgisiz biri olamama rağmen 20-30 tane entry okudum. 4 ya da 5 entryde adama etmedikleri küfür kalmamış Yaptım ispiyonumu silindi. Nickleri aklımda değil ama umarım çaylak olmuşlardır. Kim bilir o derbi maçlarıyla ilgili diğer entrylerde adama ne hakaretler edilmiştir.
  • the smoke  (25.02.11 21:36:58) 
ni dimek yapacakbişeyyok? :)) kol gibi de var. eriflerin ayak işlerini yapmayın yeter.
ne yâni daha iyi bir sözlük için mi bekçi murtaza ayaana giriliyor?
sen gene bekçi, o gene fabrikatör :))
millete silinir bu diyende bile, sen mi ispikledin diyip babalanıyorlar. haklılar elbet. sözlükte madalyası, ünvânı dahi var bu işe kendini vakfedenlerin ;) en baba murtazaaa :))
ahahaha dimiş ki, the smoke hakaretin yasaya aykırılığı bilinmiyor. hangi yasaya göre, hanki savcıya, hâkime göre?! onu de hele.. sanki sâbiti var gibi..
kör tuttuğunu sikiyor. bak bu deyişte de hâkaret var mı? argoyu yasaklayalım hemân o vâkit. am demiyelim. dam hiç demeyelim. adam da demeyelim. hepisinde "am" var. hâde cânım. keyfe keder bu işler.
dedim a kör tuttuğunu sikiyor. hah, ke-sik de demeyelim, ek-sik de. piiiy.
  • yapacakbirseyyok  (25.02.11 21:39:24 ~ 21:45:56) 
Olan biteni kurcaladım. Ben ispiyonladım diye bildirmenin kuraldışı olduğuna dair bir şey göremedim.

@yapacakbirseyyok

Al sana sabit. TCK md 125'e bak.
www.belgenet.com

Ha bilgin olsun diye söylüyorum kanunu bilmemek mazeret sayılmaz. Sen kanunda suç olarak tanımlanan bir fiili yaptığın anda suç işlemiş sayılırsın. Hakim bey ben bilmiyordum desen de kurtulamazsın.

Yazdıklarından anladığım kadarıyla argo ve hakaret arasındaki farkı bilmiyorsun.

"Soktuğumun yağmuru yağacak zamanı buldu" burada argo vardır ama hakaret yoktur.
"Soktuğumun kalecisi X bir maçta 10 gol yenir mi?" burada X şahsına hakaret vardır.

Ekleme: "Kanunu bilmemek nasıl mazaret sayılmaz ya?" dersen al onun da senin deyiminle sabitini göstereyim. TCK md. 4:

www.belgenet.com
  • the smoke  (25.02.11 21:57:09 ~ 22:01:12) 
piki cınım.. biz malız ya; yımırta atmak cebirdir diyip, kafaya topuğu gömen kolluk gücü orantılı hareket arzeder diyen benim götüm sâdece. bak argo şugâr bişe nihâyet.
devâmen ekleyelim,
rü.tü yarrak gibi gol yidi deince, yediği mi kâle alınıyör, gol mü?
rü.tü ve yarrak yan yana gelemez denior. sebep? göt korkusu sâdece. uğraşmak yerine kesip atalım deniyor.
elemana ardımızı dönüp gitsek, götünü dönderip, götsün imâsında bulundu baa, hemân tazminât versin aha burya, diyen bi tezgâhla haşırneşiriz her dâim.
neise, murtaza didi a....
  • yapacakbirseyyok  (25.02.11 22:12:43 ~ 22:17:53) 
@yapacakbirseyyok:

Sabit istedin. Ben de sana sabiti gösterdim. Bir şeyin hakaret olup olmadığına karar verecek kişi ben değilim. Hakim değilim ki ancak sana kanunun hükmünü gösterebilirim. Verdiğin örnekte şahsa mı yoksa yenilen gole mi denilmiş o söz onun kararını verecek olan o davaya bakan hakimdir.

Sözlük yönetimi ise evet dediğin gibi "uğraşmak yerine kesip atalım" diyor. Adamlar hakim değil ki uğraşıp karara bağlasınlar. Ondan zaten bu tip durumlarda entry silme gerekçesi "göte girebilir". Kesinlik yok. Yani belki girmiyordur ama girebilir de.

Diğer eleştirilerine gelince onu yasama organına yap. Benim kanun yapma yetkim yok. Ek olarak sakın seninle kavga ettiğimizi düşünme. Fikir teatisi yapıyoruz sadece.
  • the smoke  (25.02.11 22:38:02) 
@matilda: kural dışı değil ama yine de hoş değil. bırak bence içinde kalsın. yoksa uğraşır durursun.

İspiyon olayına gelince; ispiyonlanacak bir entry okuyan kişinin önünde 3 seçenek var:
1 - İspiyonlamak
2 - Tepkisiz kalmak
3 - Yazan kişiyi uyarmak
Bu 3 şeyden hangisini seçeceği kişinin keyfine kalmış.

The Smoke "gg" olayının hukuki boyutunu kanun maddeleriyle beraber anlatmış Yapacakbirşeyyok'un merakını gidermiş. Yapacakbirşeyyok'a da hak veriyorum insanlar korku içinde yaşamamalı. Ama yine de alanen hakaretin en azından yanlış bir şey olduğunu insanlar bilmeli.

O değil de o kadar yazdık. Modlar karşılıklı cevapları silerler gibime geliyor.

Edit: Forumvari yazılarla karşılaşmadıkça ben 2. seçeneği tercih ediyorum.
  • oldboy35  (25.02.11 22:45:48 ~ 22:47:21) 
@the smoke, mevzû kişisel deil elbette. bu tezgâh sâyesinde gâri gözler şehlâ. karşıya lafederiken, size bakar lafızladım herhâl. yok, eyle deil :)) bu tezgâha en azından sözlük ayağanda gelmemek lâzım diyecektim göyâ:)
hele ki sanal karaktere, sanal hakâret kısmı felân hâk getire.
özenmemek lâzım bu çiğ düzeneğin murtazalığına, milisliğine didim. ekmek mi yiyoruz ki la buradan? yiyen tâkibini yapsın elbette :)
  • yapacakbirseyyok  (25.02.11 22:50:40 ~ 22:53:23) 
@yapacakbirseyyok: napalım kanun karşısında boynumuz kıldan ince :) bize düşen eleştirmek :)

@oldboy35: haklısın 3'ün 1'ini (ulan yoksa :P) seçmek insanların keyfine kalmış.
  • the smoke  (25.02.11 23:01:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.