[]

"Ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Açılın Entel geldi!

Ey ahali!

Şimdi benim ezelden beri bir sıkıntım var; üretememek...

Eskiden beridir kafamdaydı ama hep bir şeyleri bahane edip -okul, sınav, zamansızlık, imkansızlık, ve sair...- üstüne düşmedim. Ancak şimdi okul bitti. Akıllıca bir karar verip askere geldim ve asteğmen oldum. 2 aydır askerim. Kendime ayıracak bolca zamanım var ve bu sıkıntı tekrar gündeme geldi zihnimde.

Bu kez bir bahanem yok. Ne okul var, ne sınav, ne zamansızlık. Artık istiyorum ki bir yerden başlıyım. Her boka ilgim var, ama faydasız gelmeye başladı bu durum. Üretmek istiyorum artık..!

Yazmakla başlayabilirim mesela. E yaz amk elinden mi tutuyoruz? diyebilirsin ahali, haklısın da. Ama Nasıl? İşte bu noktada takılıyorum ve sevgili duyuru, bu noktada sen devreye giriyorsun. Hayde aydınlat beni, tavsiye et, fikir ver, şu entelektüel gence bir el uzat ve üretememe sancısından kurtar. Filme, diziye düşkünüm; inceleme, kritik olabilir mesela. Nasıl yapmalı ama nasıl? De bana...

Şimdiden şükranlar saygıdeğer Romalılar!

 
yaratıcı yazarlık olayını bir araştır. bunun için kurslar murslar, yazılmış kitaplar da var.


  • panina manina  (24.02.11 19:58:11) 
dalga geçme
geçen gün yoga dersinde şöyle bir konuşma geçti. çakralar vs işin işine karıştırmıycam ama yaratıcılığın önündeki en önemli duygusal engel suçluluk duygusuymuş dediler.
bi de rollo may'in yaratma cesareti kitabını öneririm.
bi de yarattığın şeyi pek fazla sorgulama, içinden aktığı gibi gelsin, sonra üzerinden zaman geçince eleştirel bir değerlendirme yaparsın. insanın (özellikle bu konularda) önündeki tek engel yine kendisi.
emin ol çoğu sanatçı veya yazar öyle düşünüp düşünüp bi oturuşta şahane cümleler, çizgiler döktürmüyor, yazıyor çiziyor yazıyor yıllarca, sonra onların arasından seçip beğeniyor.

bu son cümlem ile demek istediğim aslında üzerine düşünmekten ve araştırmaktansa artık yapmaya başlasan iyi olur. çünkü yaptıkça gelecek.
  • kediebesi  (24.02.11 20:00:08 ~ 20:24:59) 
@kediebesi

aslında bu aralar heves ettiğim konulardan biri de yoga :) meditasyon falan çok ilgimi çekiyor. odamda tütsüleri yakıp, bağdaş kurup oturmak falan :P cidden bunun üzerine de bir kitap falan önerirsen sevinirim. ayrıca sorgulamamak lazım evet ama bunu da nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. biraz mükemmelliyetçi bir yapım var. beceremeyince sıkılıyorum.
  • cmysn  (24.02.11 20:09:44) 
yoganın aktivite kısmı için yogatic.com öneririm, yönlendirmeli meditasyonları da var, çakralarla ilgili mesela. eft diye bir teknik var, sinir uçlarına vurularak yapılan, o da değişik...
meditasyon aslında bir tür düşünme tekniği, düşünceleri gözlemleme, düşünce ve duyguların uçucu hallerine tanık olmak gibi. o yüzden o kadar ritüelleştirmeden sadece nefesine odaklanarak bile işi çözersin. bi de bence mükemmeliyetçilik hele ki sanatta asla işe yaramayan bişi çünkü doğada, evrende mükemmel diye bişi olmamasına rağmen herşey olduğu haliyle bile mükemmel. :) bir salak düşüncem de sanatsal yaratımların aslında kişilere değil ortak bilince ait olduğu ve kişilerin sadece bir tür süzgeç ve aktarıcı olarak iş gördükleri. bu düşünceyle insan egosunu yaratımından uzak tutabiliyor.

  • kediebesi  (24.02.11 20:20:09) 
forumlarda falan mı takılsam? şöyle kaliteli...


  • cmysn  (24.02.11 20:21:27) 
@kediebesi

çakralar, teknikler, eft, mft... :) Ben en iyisi nefese odaklanıyım sadece :) şaka bir yana onlara da sıra gelir bir gün belki ama doğru nefes almak, odaklanmak zihni toparlamak ve temizlemek adına önemli gibi geliyor bana. mükemmelliyetçiliğimi çok derinlikli alma mesela şu yazıyı yazarken bile dakikalrca düşünüyorum. Dakikalarca yazarken hata yaptım mesela ama düzeltmemek için çaba sarfetmem gerekti. Böyle ufak tefek şeylere çok takılıp ana meseleyi kaçırıyorum çoğu kez. Zaten sanatsal yaratıcılığım olduğunu çok düşünmüyorum o nedenle sanatsal bir mükemmelliyetçilikten bahsetmek hadsizlik olur en basit ifadeyle. ama söylediklerine katılıyorum. elbette mükemmellik bir seviye değil bir ideal. benim istediğim kalemle kağıtla daha bir haşır neşir olmak. kelamım değil de kalemim daha güçlü olsun istiyorum. eksik hissediyorum kendimi bu konuda.
  • cmysn  (24.02.11 20:36:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.