[]

ferrari&penaltı

şimdi arkadaşlar,kırmızı karttan sonra penaltı kararına itiraz edenler oldu.ceza sahası içerisinde kırmızı kart gördükten sonra penaltıdan başka ne karar verilir ki?
yani meraktan soruyorum kırmızı kart verip,penaltı kullandırmadan oyunu evam ettirmek gibi bir olay mümkün mü?
not:harbibilmiyomlanmilletitirazettiondansordumbilmemekayıpdeğilöğrenmemekayıp sporluyum.


 
Karar tartışmasız doğru. Hatta geç kalmış bir karar, öncesinde ki bir korner pozisyonunda Ferrari Lugano'yu sardı sarmaladı kucakladı yere attı,hakem devam dedi.O da penaltı olmalıydı, ama nedense ligimizde hakemler korner pozisyonlarını bütün maçlarda atlıyorlar çok acayip.


  • skywalkeremre  (20.02.11 23:41:17) 
oyun dışı bir hareket olsaydı, mesela ikisi birlikte orda yürürken ferrari yumruk, kafa filan atmış olsaydı, kırmızı kart olurdu ve oyun hava atışıyla başlardı. ama orada lugano defansa koşmaya hareketlenecekken dirsek yiyor, oyun içi bir hareket.


  • milesh  (20.02.11 23:46:11) 
(bkz: 15 haziran 2008 türkiye çek cumhuriyeti maçı) istisnai bir durum fakat, bu macta oyun durduktan sonra sanirim Volkan Koller'e birseyler yapip kirmizi kart gormustu ama penalti olmamisti. buradaki pozisyonla alakasi yok tabi.


  • ze pequeno  (20.02.11 23:50:38) 
oyun devam ettiği sürece, top nerede olursa olsun ceza sahası içinde faul yapılmışsa penaltı olur.
itiraz edenlere gelince; adamlar kuralları bilmiyor doğru dürüst, hangi futbolcu açıp kuralları okuyor sence? ya da kulüpler futbolculara kurallar hakkında seminer falan veriyor mu?

  • de jure  (21.02.11 00:10:51) 
cüneyt çakır'ın yorumuna bağlı.
topsuz alanda faul olur ve cezası serbest vuruştur. ceza sahası içinde penaltı olur.

eğer cüneyt çakır lugano'nun faülüne kızıp dirsek atan ferrari yorumu yapsaydı, kırmızı kart ancak beşiktaş lehine faul verirdi o anda top zaten beşiktaş'ta olduğu için avantaja bırakır akabinde dönüp ferrari'ye kırmızı kartı gösterirdi.
hakem pozisyonda lugano'nun yaptığı bir faul görmedi veya hükmetmedi, hareketin topsuz alanda ferrari tarafından yapılan bir faul olduğuna hükmedip penaltı ve kırmızı kartı verdi.

zaten lugano faul yaptı mı yapmadı mı konusu günden beri tartışılan konulardan biri.
  • trocero  (21.02.11 10:34:38) 
hareketten 1-2 saniye önce top cezasahası dışına çıkmıştı. başka deyişle: ferrari hareketi yapmasaydı lugano'nun gol şansı kesinlikle sıfırdı, zira topun onunla alakası hiç kalmamıştı. sonuç: bence penaltı hatalıydı, faül topsuz alanda oldu.

not: fenerliyim. keşke ilk sarılma hareketinde penaltı verseydi bunun yerine.
  • 507  (21.02.11 12:14:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.