[]

Askerde telefon kullananı şikayet etmek

Biri var, askerde telefon kullanıyo. Ama teskeresine 5 gün var. Ben bunun bölüğünü falan arasam şikayet etsem telefonu yakalasalar, ceza alır mı? Çok pis intikam duygularım kabardı!!




 
askerde telefon kullanmak ciddi bir suç olarak kesinleşmişti bir kaç yıl önce. hatta daha önceden askeri yasalarda yazmadığı için ceza alan birisi dava açıp aldığı ceza karşılığı tazminat vs almıştı. bunun üzerine tsk'da kendi kurallarının içine kesin olarak yasak olduğunu eklemişti.
bence gereksiz yapamak istediğiniz. sıkıyorsa çıkışa gidip dövün. gıcıktım sana diye :)

  • ben smyrna  (18.02.11 16:18:55) 
ne yaptı size bu kadar?


  • 386 dx  (18.02.11 16:20:37) 
sonra da onun intikam duygulari kabarir, kan davasina donusur.

hele bi de 5 gunu kalmissa.
  • nawres  (18.02.11 16:26:48) 
3. sayfa haberlerine konu olan olaylar böyle böyle başlıyo demek ki.


  • theodor  (18.02.11 16:33:55) 
komutanlarla arası iyiyse birşey olmaz şikayet etsen de.


  • everyone looks so good from here  (18.02.11 16:35:25) 
gider şikayet edersin komutandan da azar işitirsin üstüne bir de ispiyoncu diye adın çıkar, bundan sonra her olayda potansiyel ispiyoncu olursun. herkes sana o gözle bakar, arkadaşın kalmaz olm etrafında. bitmez o askerlikte tek başına. iyisi mi boşver sen allahından bulsun..


  • eemmrree  (18.02.11 16:37:08) 
Şikayet ettin araştırıldı kullandığı ortaya çıktı, Disiplin cezası alır,duruma göre yargılanmaya kadar yolu var. Tezkeresini yakarsın 5 gün kala.
peki ya sonra?
Geri kalan hayatın boyunca o insan senin peşini bırakmaz. Böyle saçma salak bişi sakın yapma. İntikam değil bunun adı başka bişi oluyor. O yüzden her ne yapıcaksan 5 gün bekle ondan sonra yap.
  • skywalkeremre  (18.02.11 16:40:17) 
Tezkereci adam zaten muhtemelen komutanların önünde falan da konuşuyordur. Bir şey çıkmaz ondan.


  • ozdek  (18.02.11 16:43:23) 
intikam zamanla sogur. 5 gun sonra o adami bir daha gormeyeceksin. belki sana cok kotu seyler yapmis olabilir. ama 5 gun sonra bir daha senin icin varolmayacak birine bunu yapman, icindeki duygulari sondurebilir. ama bir de soyle dusun, onu sikayet etmek istemenin temelinde onunla daha fazla beraber olma durtusu mu var.

icindekileri iyi analiz et. onunla biraz daha sure gecirmek istiyorsan durma git sikayet et.
  • tezek  (18.02.11 16:54:45) 
hiçbişeycikler olmaz, sen şikayet ettiğin takdirde askeri mahkeme yolu gözükür ama zaten mahkemede sıraya gireceği için çokdan teskeresini alır üstüne çocuk bile yapar.


  • habula  (18.02.11 16:58:12) 
intikam güzeldir :)


  • duygusal pehlivan  (18.02.11 17:31:28) 
10 gün hapis cezası alır.zaten beş günü kalmış.kimseye böyle kötülük yapılmaz ömür boyu ah eder valla sen sürünürsün.ispiyon iyi bişii değildir:))


  • hadii  (18.02.11 18:47:47) 
hiçbir bok olmaz panpa, kafanı yorma. 5 günü kaldıysa, yakalanıp tutanak tutulduktan sonra, suçun dosyası askeri mahkemeye gidip davası başlayana kadar çoktaan terhis olup sizi yakalayıp emmeli gömmeli moda getirmiş olur.

dava sonuçlandığında artık sivil olduğu için ufak bir para cezasına çevrilir ve yırtmış olur, o para cezası değerinde yine sizi emmeli gömmeli bence...
  • karrdanadam  (18.02.11 20:44:50) 
sen o bölükten değilsin, hatta asker falan da değilsin sanırsam :) kaybedeceğin bir şey yoksa şikayet et o halde.


  • zlatan1937  (18.02.11 21:50:37) 
hiç bişi olmaz. bizim arkadaşta cep telefonu vardı. bizim takım astsubayı dışarıdayken, bizim koğuştaki arkadaşı arıyordu "batak oynaayalaım mı?" diye =)) 5 günü varsa kimse bişi demez, telefonu alırlar alt tarafı. zaten 5 günü kaldıysa komutanlarla içli dışlı da olmuştur. kendini yorarsın, bişi olmadığını görünce de iyice sinir olursun böylece çocuk dolaylı yoldan yine sana golü atmış olur =))


  • quaresma metternich  (19.02.11 04:13:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.