[]

İsviçre Vatandaşı ile Evlilik ve buna dair işlemler nedir ne kadar sürer?

Merhaba,

Kız arkadaşım fransız asıllı İsviçre Vatandaşı ve evlenmeye karar verdik. Uluslararası Aile Birleşimi anlaşmaları dahilinde başvurumuzu yapıp İsviçre'de ikamet etmek istiyoruz. Ben Almanya doğumluyum ancak bu sadece Türk kimliğinde kalan bir ibare, herhangi bir faydasının olacağını açıkcası düşünmüyorum. Ancak bilmediğim
bir artısı olabilir diye belirtmek istedim (hala almanca konuşup yazabilmekteyim, ancak bu manada bir artısı olabilir diye tahmin yürütüyorum). Konuya dair İsviçre Konsolosluk sitesinden gerekli başvuru tipleri hakkında(burada mı yoksa İsviçre'de mi evlenilmek istendiği gibi) verilen dökümanları indirip inceledik. Sağlanması istenilen
belgeleri temin etmek konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Kız arkadaşımın İsviçre'de kirada oturduğu bir evi ve repütasyonu yüksek bir mesleği var. Dolayısıyla kendi tarafında sağlayabileceği fazlasıyla kanıt ve belge var.

Ben ise çok iyi derecede İngilizce ve iyi derecede Almanca bilmekteyim. Ortağı olduğum ancak şahıs şirketi olması dolayısıyla adıma görünmeyen bir şirketim var, çalışan olarak gözükmekteyim. Bilişim sektörüne hizmet vermekteyiz. Gerek müşterilerim gerek yaptığımız işler yüksek teknolojili ve kaliteli işler. Haricinde Müzik Eserleri Sahipleri Grubu Meslek birliğine 10 seneyi aşkındır üyeyim ve kayıtlı eserlerim mevcut.

Bizim sorunumuz açıkcası zaman odaklı. Kız arkadaşım 36, ben ise 37 yaşındayım ve o yaşından dolayı hamilelik konusunda haklı olarak endişeli. İsviçre bu sene sahte evlilikleri önlemek adına Avrupa İnsan Hakları kanunlarına aykırı bir şekilde uluslararası evliliklere ve aile birleşimi başvurularına karşı bir takım önemler aldı. Bu önlemleri alırken haklı evlilikleri mağdur durumda bırakmakta. Bu olaylardan dolayı endişelerimiz var ve buradan bahsettiğim konu hakkında bilgili yardımcı olabilecek bilgi ve tecrübelere ihtiyacımız var. Sorularım şöyle;


Kız arkadaşım İsviçre'nin Fransız kantonlarından birinde ikamet etmekte.
Bu sebeple ilk sorum dil konusunda Aile Birleşimi kapsamında bir sorun çıkmakta mıdır?

İsviçre konsolosluğu/elçiliği 2 tür evlenme başvurusu kabul ediyor. Türkiye'de evlilik ve İsviçre'de. Bunlardan hangisi daha güvenilir ve hızlı bir sonuç vermektedir?

Kız arkadaşımın hamile kalması durumunda Aile Birleşimi kapsamında DNA testi sonuçlarımızı vermemiz işlemleri hızlandırır mı? Çünkü hamile kalması durumunda İsviçre'de tek başına 9 aylık hamilelik sürecini geçirmesini uygun görmüyoruz. Ki bazı Aile Birleşimi başvurularının 2 seneyi bulduğunu okuduğumuzdan yaşlarımızı da göz önünde bulundurursanız büyük sıkıntı teşkil etmekte. Asıl sorumuz da aslında bu. Tek başına yaşayan evli ve hamile bir insanın bunu ispat edebildiği de ortadayken yurtdışında olan eşine bir ayrıcalık verilmekte mi?

Konsolosluk sitesinde yazan süreler gerçeği yansıtıyor mu? (4 ile 8 hafta arasında sonuçların verildiğinin yazması gibi)

Evlilik kabulu ile Aile Birleşimi kapsamında oturma izni alınması süreçleri birbirinden ayrı mı? Yoksa ikisi aynı anda mı değerlendirilmekte?


Yardımlarınız ve doğru cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

 
isviçre kısmını hiç bilmiyorum ama bir başka avrupa ülkesi için edindiğim izlenim şu:
konsosluk sizin ilişkinizin düzmece olmadığına dair yeterli kanıt varsa bu tarz işlemleri oldukça hızlı halledebiliyor. Ama şüphe olursa dosyayı merkeze yolluyorlar ve orada iş uzayabiliyor.
Düşünün, bazı avrupa ülkelerinde (hollanda) aile birleşimi için evlilik şart değil, uzun süreli bir ilişkinizi olması yeterli olabiliyor.
elinizde evliliğizin öncesi ve sonrası döneme ait belgeler (yazışmalar, tatil resimleri, nişan resimleri, biletler, balayı vs) varsa bu işinizi kolaylaştırabilir.

size tavisem eşinizi de alıp konsolosluğa görüşmeye gitmeniz.
  • spankenstein  (07.02.11 14:46:17) 
ben de baska bir avrupa ulkesi icin konusacagim. yazdiklariniz bana cok abartili geldi acikcasi. ikiniz de normal, egitimli, calisan eden, hayatlari olan insanlara benziyorsunuz. o zaman zaten evlenmenize supheyle yaklasilmiyor ki. hatta turkiye den de hizli oluyor. tek yaptigim sey, bekar olduguma dair nufus dairesinden kagit almakti ( hatta bu kagidi konsolosluk sagliyor) . bir hafta icinde de resmi olarak imzalari attik. kimse de aa noluyo bir goruselim, sahte mi degil mi kontrol edelim demedi. ya da sen ne dil biliyorsun, nerde dogdun diye sormadi. yalniz, burda calisan ve oturan biri olarak bunlari soyluyorum (sadece 1 yildir ama) . belki de benim kendi durumum da farketmedim prosedurde neler olabilecegini. su adresi kontrol ettiniz mi: konsolosluk.gov.tr . ayrica surekli arayip her turlu sorunuzu danisabileceginiz bir telefon numaralari da var. musteri temsilcisi kalitesinde calisip yardimci oluyorlar. mutluluklar diliyorum.
Not: evet, aile birlesimi ve oturma izni surecleri birbirinden farkli. once evliligi tescil ettirirsiniz, her iki ulkede de evliliginiz resmi olarak islendigi zaman oturma vizesine bu tescille basvurursunuz. 4-8 hafta sureler kesinlikle gercegi yansitiyor.

  • freefroglet  (07.02.11 15:40:17 ~ 15:46:45) 
ben de baska bir avrupa ulkesi icin konusacagim. egitimli calisan eden falan bakmiyor bunlar. isinizi saglama alin, ret yemeyin. basimiza geldi oradan biliyoruz. taraflardan birinin o ulkenin vatandasi olmasi islerinizi kolaylastiracaktir ancak oldu da bitti masallah diyerek rehavete kapilmayin, cok da sikinti yapmayin.

bir de o konsolosluklarda calisanlara guvenmeyin. angutlar verdigimiz evraklari gondermeyip bizi ugrastirdilar, sinir stres sahibi yaptilar. 1000 kere kontrol edin, sorun, sorusturun. kolay gelsin.
  • fdegir  (07.02.11 16:24:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.