[]

[ çeviri ] Türkçe -> İngilizce Çeviri

Kimlerle çalışılır? Sayfa başına mı fiyat ödenir? Ayrıca minimum kaç sayfa için teklif isteyebilirim?

Yaklaşık olarak 10 sayfalık bir türkçe ingilizce çeviri işim var..


 
100 kelime başına ücretlendirilir. minimum sınırlandırması zannetmiyorum koyulsun. profesyonel istersen ben yardımcı olabilirim.mesaj atabilirsin.


  • ahandanick  (14.02.08 10:42:15) 
çeviri bürolarıyla çalışır genelde, deneyimli çevirmenler direkt müşterilerle (yani büroyu aradan çıkararak firmanın kendisiyle) çalışır ki bu çeviri bürolarının aldığı fiyatın yarısından daha azın aynı işi yaptırmak anlamına gelir (bürolar aldıkları sayfa başı ücretin ancak üçte birini çevirmene yansıtır), yurt dışındaki çeviri firmaları en ideal olanıdır (ücret, proje yönetimi, güvenilirlik ve çevirmene karşı "nezaket" açısından). yurt dışındaki firmalarda kelime başına, türkiye'deki firmalarda 1000 karakter, 200 kelime veya 100 kelime = 1 sayfa olarak değerlendirilir (değişiyor firmaya/çevirmene göre). Teklif için minimum sayfa sayısı yoktur ama tabii ki işin hacmine göre teklif değişecektir (yüksek hacimli işlerde indirim yapılabilir)...

not: tıbbi çeviri ise ilgilenebilirim...
  • cinematography  (14.02.08 11:11:06) 
fiziksel sayfa bir ölçüt değildir. word dosyası ise, tools'dan word count'tan saydırabilirsin, karakter hesabı üzerinden (boşluksuz 1000) veya kelime sayısı üzerinden (200) hesaplanır ve bu, standart 1 tercüme sayfası sayılır. freelance birine yaptırıyorsan ve çok teknik olmayan düz metinse 8-10 arası normaldir; öğrenci falansa, 5'e de gider sayfa başı. zorlaştıkça yükselir rakam. fatura lazımsa, ya fatura verebilecek birine ya da tercüme firmasına gitmen gerekir ki, ucuz fiyat veriyorlarsa, büyük ihtimalle tercümanları tecrübesizdir, öğrencidir, vs. (çoğu tercüme firmasının zaten kendi elemanı pek yoktur; freelance'lere yaptırır, müşteriden 13 veya 15+kdv aldığı işten, tercümana 4-5 verir) o yüzden en iyisi, tecrübeli bir tercüman ile direkt çalışmaktır, araya tercüme bürosu sokmadan. Ama düz bir metne sayfa başı 15-20 istiyorsa freelance tercüman, anla ki, senelerce tercüme bürolarına "bafillenmenin" acısını, 40 yılda bir yakaladığı ve genelde piyasadan habersiz direkt müşteriden çıkarmaya çalışıyordur, yanlıştır. kanmayınız.

"10 sayfa" dediğini fiziksel sayfa alıyorum, genelde bire iki verir tercüme sayfası; yani şahsa yaptırırsanız, en az 100, en fazla 200 (ytl) arası çıkar. bunlar tahminidir, ayrıca uzunluk hesabının kaynak metin (sizin elinizdeki) ya da hedef metin mi (tercümandan gelen) olacağını önceden belirlerseniz sonradan anlaşmazlık çıkmaz. çünkü eskiden tefrika öykülerde yapıldığı gibi, lafı ballandırarak uzatmak çok eski bir kızılderili numarasıdır, taksicinin gündüz gündüz gece tarifesi açması gibidir. yani bir dilden diğerine geçerken artı eksi bir iki sayfa oynaması normaldir ama daha fazla bir oynama varsa, dikkatli olmak lazım.
  • cedilla  (14.02.08 11:22:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.