[]

gerçek cüneyt arkın olmak

nüfusta değiştirmişse de soruya devam. örneklerdekini değiştirmemiş biri varsayınız.

şimdi bu abinin adı normalde fahrettin filan ya, yani cüneyt arkın diye biri yok? heh, ben de mesela tuttum; bir tane kocaman billboard yaptırıp üzerine de "kepek sorunumu blendaxla çözdüm - cüneyt arkın" yazdım, fotoğrafını kullanmadan; beni kim mahkemeye veriyor? yalnızca c.arkın için değil tüm gerçek ad-soyad kullanmayan ünlüler için soruyorum. bu isimler de patentli, lisanslı, tescilli vs her ne ise öyle mi?

ya da diyelim x ilinin y köyünde kendi halinde yaşayan bir gerçek cüneyt arkın var, bizim fahrettin cüreklibatur hariç. o, fahrettini mahkemeye verse adımı kullanıyor diye kazanır mı, if evet, neden kazansın ki?

aynı şekilde, ben gerçek cüneyt arkın'a ulaşsam, x ilindeki, desem ki senin adını kullanıyorum, o da izin verse; bu fahrettini bağlar mı? sonuçta, bilinen cüneyt arkın o tabii de.

bütün bu sorulara ek olarak; bu nasıl bir kafadır ki o insanlar olmadıkları kişi olup yaşayabiliyorlar? bankada bilmemnerde hiç mi karışıklık olmuyor, görevli tutup cüneyt arkın diye yazmıyor mu?

ek soru: bir insanın adısoyadı çok jenerik ise; hayat bu insanlar için nasıl geçiyor? "ahmet yıldız" ad soyadlı yüz bin kişi varsa, bunlar kendilerini asla googlelayamıyorlar mı? neler oluyor ya. devlet buna bişey yapması lazım.

kamil koç bol unique günler diler.

 
isimden marka yapabildigin icin eger marka tescilliyse o sekilde kullanman yasak olabilir. cem yilmaz mesela oyle yapmisti kendi ismini.


  • tom riddle  (25.01.11 23:41:09) 
benim isim soyisimden binlerce var, hele adından milyonlarca var. o özel duyguyu hiç tadamadım velhasılı...


  • brkylmz  (26.01.11 00:44:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.