[]

Yurtdışına Çıkma Yolları

Selamlar;

YTÜ bilgisayar mühendisliğinde okuyorum. Temmuz ayında mezun olacam. Yabancı dilim çok iyi değil. Geliştirmek istiyorum. Bu yüzden de yurtdışına özellikle de İngiltere'ye gitmek istiyorum. Bu konuda ne gibi fırsatlarım olabilir. Dil okulu, yüksek lisans vs... 1-2 yıllığına gitmek istiyorum. Hem de vizyonum açılır, farklı bakış açıları elde ederim diye düşünüyorum. Maddi olarak durumum iyi değil. Bir yerlerden burs, destek felan almalıyım. Bu konuda ne gibi fırsatlarım var acaba, öneri alabilir miyim?


 
Brisih council in sitesi ingilterede burs vs bulma konusunda oldukca faydali. hatta dil okulu ile ilgili bi yarismalari var. sayesinde 2 hafta ingilterede dil kursuna gittim bes kurus da harcamadim. arada bakarsan belki bisiler cikabilir. www.britishcouncil.org


  • euteamo  (24.01.11 00:00:15) 
Dil okuluna burs zaten olmaz. Dil okulu demek dil öğrenmek için para vermek demektir tanım olarak.

Yüksek Lisans için burs aramak için de biraz geç kalmışsınız. İngilizcesi kötü olup da olağanüstü başarılar göstermeyen öğrencilerin şansının en büyük olduğu seçim spesifik bir alanda yaptığınız çalışmalarınızı başvurduğunuz üniversiteye (ve hatta mümkünse kişisel olarak ulaşıp kafaladığınız hocaya) pazarlamanak (toefl/ielts'i bir şekilde hallettiğinizi varsayıyorum). Bunun dışında GRE'si, GMAT'i vs. var burs için standart istedikleri. Tarihleri temmuz için geçmiş olması lazım emin değilim ama geçmediyse bile çalışmaya zaten zaman kalmamış. Yani kisacasi 6 aydan çok çok daha fazla bir sürelik hazirlik süreci var. Sizi binlerce öğrenciden farklı kılacak birşeyler lazım yani kısacası.
  • mavi nota  (24.01.11 00:13:02) 
merhaba,

mavi nokta ya uzulerek katilmak zorundayim.

eger cok iyi dil bilginiz yok ise yuksek lisansi eleyin, biliyorum diyen bile sadece sinava calisarak gre,gmat sınavlarini 16-18 ayda veriyor.

dil kursu, ucuz dil kurslari bulmak mumkun bunlarin amaci dil ogretmek degil vize temin etmek, bu kurslarda dil ogrenilmez diyemem ama adamakilli dil zaten kursta degil bu yurtdisi icinde gecerli OKULDA ogrenilir cidden dil ogrenecekseni kolej, universiteleri seciniz.

uc, gittiginiz ulkede kacak gocek calisirsiniz ,amerikada 12 saat calistiriyorla elinize 75 dolar filan gecer gunluk ama cebinize pek bir sey kalmaz abd de gitmek isteyeceginiz sehirler pahali, kucuk bir yere gitseni is bulamayabilirsiniz.
bu arada calisirken ogrenirim diyenlere tavsiyem hic denemeyin cok kisi gordum lokantada 2 sene calistiktan sonra dahi my name is bla bla ancak kurabiliyorlar, kimse siz dil ogrenin diye musteri ve restoran sahibi seferberlik baslatmaz.
ama gordugum bazi kisiler var ki akilli ve sanslilar, bir restoranda calisip bir flort yapıp 2 senede bulbul gibi soktuler.

hoscakalin.
  • zirvelerin ozgurlugu  (24.01.11 00:59:34) 
daha uzun vadeli olacak ama, türkiye de y.lisans yapıp aynı zamanda yabancı dilini geliştirip toefl yaparsın. doktora için avrupa'ya başvurursun. doktoraların güzel maaşlı olanları oluyor. ayda 1500 euro vs. böylece para sorunu da olmaz.


  • zoe  (24.01.11 07:13:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.