evet, çok takıldığım bir nokta bu... arapça okumak nasıl-neden daha fazla sevap getirir ve bu kesindir? bunun kesin oluğu bilgisine nereden olaşıyoruz çok çok ciddi olarak soruyorum..?
zühruf ve yusuf surelerinde diyor ki: "Gerçekten biz, akıl erdirirsiniz diye, onu Arapça bir Kur'an olarak indirdik."
yani arapça olmasaydı anlamayacaklardı, anlasınlar diye indi. bu bilgiyi zaten herkes bilmekte.
www.kuranmeali.orgwww.kuranmeali.orgedit: @yirttin, hocam verdiğin linkteki bilgiler kutsal kitapların anlaşılsın diye indiği kavmin dilinde olduğunu anlatıyor.
@drizzt daermon n a shezbaernon,
burada kur'an okumak mı ibadet (yani arapça seslendirmek aslında) yoksa allahın kur'an'da bildirdiklerini okumak mı(yani ne olduğunu anlamak) ?
namaz için de aynı şey geçerli... kur'an'da geçen şeyleri arapça seslendirerek eğilip kalkmak mı ibadet yoksa kur'an'daki belirli sureleri (içeriğinin ne olduğunu bilerek)(bilen falan da yok namaz kılanlar arasında-çok nadir) allah'a yakarmak (namaz bir nevi yakarıştır, yanlış anlaşılmasın "yakarmak" kelimesi) mı?