[]

fizy hem kapatıldı hem de kapandı mı? (bonus: sözlük&duyuru da yapsa ya?)

dns'le falan girme olayı değil, açınca hem "we will be back" yazıyor hem de bu olay yalnızca türkiye için böyleymiş..
www.eksisozluk.com

o halde madem bizi istemiyorlar biz de türkiye'yi banlarız gibi bir şey mi düşünüp kapattılar? daha doğrusu insanlar "sansür" mantığının biraz daha farkına varması için bir tepki olarak?

gerçekten öyle ise helal olsun..

hatta düşündüm de, keşke arada diğer siteler de bunu yapsa.. bir gün dinlendirseler siteyi.. misal ekşi sözlük, ekşi duyuru, inci sözlük, bobiler vs falan reklam almayacağı bir gün komple kendini kapatsa, yalnızca "sansüre sansür" temalı bir şey koysa.. her gün giren binlerce kişinin o gün işi aksasa.. insanlar giremediği için sıkılsa, site yönetimine "bu ne saçmalık" diye kızsa falan.. zorla da olsa biraz daha bilinçlensek belki?

edit:
hatta bu tip ünlü olmuş yerli sitelerin yöneticileri vs bir platform altında toplanıp konuşa.. ayın önceden belirlenmemiş veya kimseye duyurulmamış belirli günleri toptan kapansalar.. yani bu sürekli bir etkinlik olsa.. hepsi aynı anda kapanırsa daha çok ses getirir, insanlar daha çok kızar?

 
hafızası kısa aralıklı olan bir toplum için bu tür eylemler çok da işe yaramaz. binlerce insan yürüdü taksimde ne oldu? devletin ulaştırma bakanı, yargı sistemi internetin ne olduğundan habersizken, kullanıcılar bilinçsizken daha ne yapılsın..

fizy konusunda da adamlar yurt dışında da ciddi bir kitleye hitap ediyor niye kapatsınlar siteyi toptan =)
  • angelofdeath  (07.01.11 09:40:09) 
Bir ara vardı öyle bir şey, katılan bütün siteler giriş sayfalarını mahkeme kararı tebliğine benzer bir tasarım ile "Bu site kendi isteği ile kapanmıştır..." haline getimişti. Her zamanki gibi ilgili olması gerekenlerden kimse ciddiye almamıştı.

Yanılmıyorsam www.sansuresansur.org dı sitesi de
  • thefin  (07.01.11 09:41:22) 
rubixa'yı da kapatmışlar bu sabah.


rubixa.getabra.in
  • tizi reftar olanin payine dagmen dolasir  (07.01.11 09:51:13) 
sıkıntı olan eylemin tek olması zaten.. veya insanları kızdırmaması..
ekşi sözlük logosunun üstüne çizgi çizdi, yazarlarının bile yarısının dikkatini çekmemiştir, çekenlerin yarısı da ne olduğunu anlamamıştır..

ben diyorum ki direkt kapansınlar.. ve bu düzenli olsun fakat belirli günler olmasın.. mesela her ayın 15'i olmasın, insanların beklemediği günler topluca kapansınlar.. her ay yalnızca bir gün.. (reklamlarını da buna göre düzenleyebilirler zaten)

her ay bilmediğiniz bir gün aynı anda çok kullandığınız pek çok siteye ekşi sözlüğe, alkışlarla yaşıyoruma, ekşi duyuruya, bobilere vs ulaşamadığınızı bi düşünün.. hangi gün olacağınızı bilmiyorsunuz ama kapanacağı korkusuyla yaşamaya başlıyorsunuz.. bu bazen iki güne çıkar vs.. insanlarda "sen tepki vermezsen bi gün bu site hiç açılmamak üzere komple kapanabilir" mesajı verilsin vs..
etkinlik yaygınlaştıkça daha çok site katılır..

keşke google, facebook, twitter, hotmail vs katılsa.. o zaman daha harika olurdu işte..
ama o zor biraz..

bence yine de etkili olur..
  • p shadow  (07.01.11 09:57:32 ~ 10:00:23) 
ben fizy'nin türkiye'yi engellemesinin telif haklarıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. ileride bir dava falan olursa, "biz engelli olduğumuz süre boyunca türkiye'den kimseyi kabul etmedik zaten" diyebilirler böylece. tabi tamamen sallıyorum bu kısmı.

(bkz: fizy/@sanal uyku)
  • sanal uyku  (07.01.11 10:52:46) 
Kurucusu, fizy'nin neden kapatıldığını anlatıyor:

www.facebook.com
  • asfur  (07.01.11 11:05:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.