[]

yazılım mühendisliği kariyer sorusu gibi

şimdi efendim ben özel bir üniversitede burslu olarak yazılım mühendisliği okumaktayım. bu sene 4. ve son sınıf olmakla birlikte not ortalamam idare eder vaziyette gececek kadar.ancak durum şu ki özellikle proramlamaya dair hiçbirşey bilmiyorum. hani helloworld bile zor yazdırırım. ingilizce seviyem oldukca iyi bunun yanısıra az birazda ispanyolca biliyorum.
şimdi durum şu ki okul bittikten sonra hiçbir programlama yeteği olmayan bir yazılım mühendisi olarak ne yapsam ne etsem bilmiyorum. ne gibi iş alanları yada başka türlü seçenekler olabilir benim için?

bir de bunların yanı sıra bir sivil toplum örgütünce ciddi ciddi görev,proje,organizasyon yapmaktayım 4 senedir aynı zamanda insan hakları eğitmenliği yapıyorum aynı örgütte.hani insan ilişkilerinde oldukça iyiyim çevremde geniş denebilir.yurtdışına 4 defa gezme amaçlı çıktım ama çalışmak olarak ne yapabilrim bilmiyorum. afrikaya gitmek mesela hayallerimden birisi ama hangi STK ya başvursam afrikada gönüllü olarak görev alabilmek için para vermem gerektiğini söylüyorlar. hiçbir yolculuk engelim yok aza da kanaat edebilirim. ey duyuru ahalisi ne yapsam ben bu okul bittiğinde

 
bir yazılım şirketinde black-box tester ve proje kordinatörü olup coderlardan bol bol küfür yiyebilirsin projenin şurası niye bitmedi hala falan filan diyerek (iyi anlamda ama). hazır proje organizasyon vs. tecrübeliymişin. mümkün gibi.

-bu arada helloworldü anca yazarak nası mezun oldun yahu?
  • kta  (05.01.11 05:40:11 ~ 05:46:44) 
bence hiç kod yazma işine girme, işletme master' ı yap, iş geliştirme alanında iş ara derim, bir de analistlik de yapabilirsin ama ben tavsiye etmem çok çalışıp az para kazanıyorlar.


  • ravenudon  (05.01.11 07:04:18) 
yazılım mühendisliği okuyup nasıl program geliştirme konusunda bilgi sahibi değilsin? derslere katılım mı göstermedin, yoksa okul müfredatı ile mi alakalı?

bir yazılım kursuna başlarsın, kendini biraz ilerlettikten sonra bir yere junior olarak başvurabilirsin. okuldan mezun olduğun halinle programlama bilgin olmadığını çaktırmayacak kadar öğrenebilirsen kursta, gelişirsin zamanla.
  • loveinaflipbook  (05.01.11 08:53:06) 
mesleki program kurslarına git derim öğrencilere indirimlidirde. işte program kriterlerine göre....daha sonra stajer olarak bu bildiklerini geliştir ve güncelle...ama yazılım mühendisi olup bişey bilmemen garip...yoksa benmi yanlış anladım


  • neysene  (05.01.11 10:47:44) 
programlama adına hiç birşey bilmiyorum derken tam anlamıyla bilmiyorum ancak yazılım muhendisi olarak az cok birikime sahibim sanki.ne bileyim proje yönetimi dökümantasyon ve bunun gibi muhendislik ile alakalı kısımlarda fena değilim. ama asıl sorun programlamaya karsı hiç ama hiç ilgi duymam . arkadaş sende salakmısın nıye okudun dıyebılırsınız ama öyle oldu işte 17 yaşında ismi güzel görünen bu bölümü seçtim ailemi kırmamak için de bitiriyorum. nasıl 4 e kadar geldin derseniz hani sadece gecebilecek kadar çalıştım yeri geldi ezberledim kopya cektim ama hiç öğrenmedim..


  • ubuntuee  (05.01.11 16:20:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.