[]

Ekran Kilitlendi, "auto adjustment" sorunu

önceleri sorun yokken son birkaç haftadır durup dururken "waiting for automatic adjustment" uyarısı geliyor, ekran dalgalanıp ortalıyor kendini. önceden sadece auto tuşuna basınca olurdu. ayrıca monitörün üstündeki hiçbir tuş işlevini yapmıyor neye basarsam basayım yine aynı uyarı çıkıp ekran kendini ortalıyor. bazen 2-3 saniyede bir bazen de yarım saat boyunca hiç çıkmayabiliyor. ekran kartı sürücüsünü kaldırıp kurdum bi işe yaramadı. ati ekran kartım var ve catalyst center denen nane bozuk durumda ne açabiliyorum ne de silebiliyorum o yüzden ekran kartı ayarlarını değiştirebilmem mümkün değil. ilk önce bu yüzden olabilir diye düşündüm ama bios ekranında da aynı şey oluyor bu yüzden format atayım mı karar veremedim. yazılımsal mı yoksa monitörde veya kablolarda mı sorun var çözemedim özetle. google da da araştırdım ama sorunu yaşayan kimse bi çözüm getirememiş veya internete yazmamış. buraya da bi umutla yazıyorum sorunun neyden kaynaklandığını öğrensem, bi fikir edinsem bile faydadır benim için.

bir detayı vermeyi unuttum bir süre ortalanmayınca ekran sola doğru kayma yapıyor sağ tarafta siyah bi boşluk oluşuyor.


 
monitör philips 170vfb dokunmatik değil. bence de monitörde sorun var gibi sürücüden kaynaklansa biosa girdiğimde çıkmaması lazımdı. tuşlar çalışmıyor derken işlevi doğrultusunda çalışmıyor. hangi tuşa basarsam basayım auto tuşuna basmış gibi ortalama yapıyor. bazen hiç tepki vermiyor gerçi. uyarı kafasına göre çıktığı için tuşun basılı kalacağını sanmıyorum belli aralıklarla sürekli çıkmıyor çünkü. dediğim gibi yarım saat hiç çıkmadığı oluyor.


  • damacana  (30.12.10 17:22:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.