[]

Türkiye'de çalışma izni alma

Hindistan uyruklu bir kişiyi işe alacağız. Prensipte anlaştık. Yaklaşık 3 yıldır Türkiye'de çalışmakta. Halen de çalışma izni var. Bizimle çalışabilmesi için eski işyerinden istifa ettiğinde çalışma izni sonlanmış oluyormuş. Biz bir danışmanlık firmasından konuyla ilgili danışmanlık alıyoruz. Firma bize elemanın Hindistan'a gidip ordan yeniden çalışma izni başvurusunda bulunması gerektiğini söylüyor. Bu konuda bilgisi olan var mı?
Türkiye'den halledilemez mi bu çalışma izni meselesi?



 
Her ne kadar her ulkenin prosedurleri farkli olsada ben calisma iznimi kendi ulkemden degil calistigim ulkeden uzatiyorum avukat araciligi ile. her seferinde gel turkiyeye don buraya yapmiyoruz yani.


  • cairo  (21.12.10 16:03:31) 
hallediliyor ya. siz konsolosluk ile görüşün.


  • ayiadam  (21.12.10 16:09:13) 
çalışma bakanlığını arasanız belki iznin devri olabilir. yoksa maalesef konsolosluktan başvuracak.


  • no avalon  (21.12.10 16:23:09) 
çalışma iznini çalışma bakanlığından alıyorsunuz. şirket çalışma izni için çalışma bakanlığına başvuruyor gerekli evrakları teslim ediyor. çalışma izni çıktığı zaman çalışacak kişinin ülkesindeki konsolosluktan bu çalışma izni ile çalışması vizesi alarak türkiye'ye bu vize ile giriş yapması gerekir. eğer çalışacak olan kişinin türkiye'de 6 aydan fazla ikameti bulunuyorsa (öğrenci ve turist ikameti dışında)bu vizeye gerek yok diye biliyorum ben. ki siz alacağınız kişinin 3 sene türkiye'de çalışma izniyle ikamet ettiğini söylüyorsunuz.

yine de iyice bir araştırın.
  • bir sebep bir bahane  (21.12.10 17:23:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.