[]

Sabit Diske "low level format" atma-Bad Sector den Arındırma!

Mrb. Sabit diskte fiziksel olmayan hatalar var. low level format la bunları giderebiliyor ya da önleybiliyormuşuz! Bu nasıl ve HANGİ programla olur? Bir yerlerden cd ye çekilip boot olarak bilgisayarda açılıp bu işlemleri gerçekleştirebiliyor muşuz? Programı bilen duyan yardımlarını esirgemesin!!!




 
Öyle bir şey yaklaşık son 10 senedir disklerde uygulanabilir değil.
fiziksel olmayan hatalar söz konusu ise atabileceğin herhangi bir format sorunu çözecektir.

  • kurukafa  (24.01.08 23:06:38) 
yapma yav! Ama bazı boot cdler varmış cd den açıyormuşsunuzda bi takım format atıyormuşsunuz da en azından bad sectorlerin yayılmamasını sağlıyormuş falan!!! Yoksa beni mi kandırmışlar!


  • allop  (24.01.08 23:16:04) 
bad sector zaten bir nevi fiziksel hatadır. Bad sector sahibi olduğuna nasıl karar verdin?


  • kurukafa  (25.01.08 02:00:54) 
low level format fiziksel hatalara(bad sectorlere) çare olmaz dendiği gibi. Ancak diskin mbr kayıtlar vs tabloları saçmaladığında en son çare olarak kullanılabilir. Low level format atmak için üreticinin sitesinde genellikle tool lar olur. Aynı zamanda bu toollar diagnostic özelliklerde içerir bence bunla bir tarayarak diskinizde gerçekten nasıl bir problem olduğunu anlamaya çalışın..


  • ned flanders  (25.01.08 07:47:45) 
ned flanders, low level format disk üreticilerinin sitelerinde verdikleri toollarda genelde yanlış bir terim olarak kullanılıyor(onlar pek kullanmıyor gerçi).
en.wikipedia.org

low level formatting hard disks bölümünde açıklanmış.

Bence tekleyen harddisk ile hiç bir zaman uğraşmaya değmez, garantisi dolacak kadar eskiyecek hemen her disk 70-80$ a yenisi ile değiştirilebiliyor. verilerin riske atıldığına değmez bence.
  • kurukafa  (25.01.08 15:54:16) 
bu formatta bad sectorlerden kurtulma oranı düşüktür, zaten bundaki amaç bad sectorleri düzeltmek deil işaretlemektir, oraya bir daha bilgi yazılmaz kapasiten bad sector kadar düşer ama en azından sağlıklı, veri kayıpsız bir harddiskin olur.


  • ravenudon  (25.01.08 21:24:20) 
Bir disk bad sector vermeye başladıysa olabildiğince çabuk değiştirmenizi öneririm.


  • compumaster  (25.01.08 23:05:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.