[]

Erasmus nedir ne değildir? "Anneye anlatır gibi" Edition.

Sevgili Merihliler,

Birinci sınıf hukuk öğrencisi (First class öğrenciyim o derece :p) olarak Erasmus ya da bir benzeri programla yurt dışı tecrübesi kazanmak istiyorum.

1- İmkanlar dahilinde olan programlar (Erasmus, alternatif öğrenci değişim programları, work and travel vs.) nelerdir?

2- Bu programların bizden bekledikleri neler? Şartlar zor mu?(yabancı dil, not ortalaması vs.)

3- İskandinav ülkelerini hedef olarak seçtim kendime (İsveç ağırlıklı; İskandinavyaya ait olmasa da Finlandiya da olabilir), yalnızca bu ülkelere özel programlar var mı?

 
öncelikle üniversitenin hangi ülkelerle anlaşması olduğuna bakman lazım. onun dışındaki üniversitelere de gidersin de zor olur, kendin ayarlaman gerekir, sonradan hibede sorun çıkabilir vs.

ikincisi, ben üniversitedeyken atıyorum ortalamanın %50'si, erasmus sınavının %30'u, mülakatın %20 si alınıp sıralama yapılıyordu mesela sonra ilk 5 kişiyi gönderiyorlardı kontenjana göre.. oranları salladım tabii hatırlamıyorum. bunun içinde erasmus yönetmeliğine bakman lazım. aslında en güzeli gidip okulundaki uluslararası birimle konuşmak.
  • inkey  (13.12.10 01:11:29) 
su an bi erasmus olarak yanitliyorum sorularini:

1. erasmus ve w&t var su an benim bildigim. iaste var bi de ama o teknik ve fen-edebiyat fakultesi icin.

2. erasmus'ta bi veya iki donem, okulunun anlasmali oldugu bi okulda ogrenim goruyosun, derslerini saydiriyorsun, gelip kaldigin yerden devam ediyosun. ucuncu sinifi okudun geldin mesela finlandiya'da, gelince 4'ten devam ediyosun.
erasmus'ta dil sinavi yapilir, not ortalamasinin 2 uzeri olmasi beklenir.
ama erasmuslular pek kastirilmaz hocalar tarafindan. test yapip gecirirler dersten genelde. hukuk icin zor olabilir ama, bilemicem.

3. international office vardir okulunda, oraya bi ugrayip gidebilecegin ulkeler hakkinda bilgi alabilirsin. nitekim fakultenin\bolumun anlasmali oldugu yerlere gidebiliyosun sadece. atiyorum helsinki universitesi ile bi anlasmaniz varsa, kopup gidersin.
  • thefalloftekin  (13.12.10 04:10:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.