[]

Hangi yazı tipini seçmeli?

Merhaba, blogda yazı fontu olarak ne kullanayım? Önce Verdana kullandım. Sonra kurcalarken karar veremedim ve Georgia ile değiştirdim. Şimdiki halindeki temel metin Georgia ile yazılmış durumda. Georgia, Times New Roman ve Verdana arasında kararsız kaldım. Hangisini önerirsiniz blog için? Tabii bir de bloğun tasarım seçenekleri arasında olmayan Helvetica gibi fontlar da var.




 
  • kayranin kedisi  (14.11.10 19:54:16) 
verdana en kolay okunan fonttur.


  • ency  (14.11.10 20:23:18) 
@4 şuku :)

palatino linotype kullan değişiklik olsun
  • paintov  (14.11.10 20:45:11) 
Verdana bilgisayar ekranında en iyi görünen fontlardan birisidir. Ayrıca Din, Helvetica (ama regular olanlar)gibi sans serif fontlar da iyi görünür. Bu arada blogunuzu şimdilik içerik olarak beğendiğimi söyleyebilirim.


  • theodor  (14.11.10 20:57:29) 
Şu âna kadar olan yorumlardan Verdana iyi durur gibi bir izlenim edindim. Öte yandan şimdilik Georgia'lı halini de tutuyorum ki belki başka yorumlar gelir. Georgia, Times New Roman gibi fontlar genelde başlıklarda değil de asıl metinde iyi durduğundan dolayı çoğu kere metin içeriklerinde tercih ediliyor diye biliyorum. O yüzden kafam karıştı. Verdana, şu anki Georgia'lı halinden iyi olur deniliyorsa o doğrultuda değiştireceğim.

@zacura :))
@theodor Teşekkür ederim.
  • microfiction  (14.11.10 21:12:02 ~ 21:20:04) 
trebuchet ms. tek geçerim


  • aamet jr  (14.11.10 22:10:42) 
El atmışken bloğun tasarımını topyekun değiştirdim.


  • microfiction  (14.11.10 22:42:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.