[]

Bir Metnin Hangi Kitapta Yer Aldığını Bulma

Ey duyuru ahalisi,

diyelim ki bir gün x konu başlıklı, bir kitaptan alınma bölümün fotokopisini buldunuz. Ama gelin görün ki kitabın künyesine ilişkin bir bilginiz yok ve herhangi bir şekilde de bilgi edinemediniz.
Fakat fotokopideki bilgiler gerçekten çok işe yarar ve akademik anlamda bu bilgileri kullanmak istiyorsunuz. Ama hangi kitaptan olduğunu bilemediğiniz için kullanamıyorsunuz. İnternette, elinizdeki metindeki çeşitli phrase'lere göre arama yapıyorsunuz fakat çok sayıda sonuç çıkıyor, işin içinden çıkamıyorsunuz.

Sonuca gitme açısından aramayı nasıl ne şekilde daraltırsınız ya da aklınıza başka hangi yollar gelir?

 
Ben internetten pdf kitap ararken, orjinal kitabin icindeki bir kac cumleyi noktasina virgulune dokunmadan "" icerisinde google'liyorum. Eger internette var ve ziplenmediyse kesin cikiyor.


  • yilmazyildirim  (09.11.10 21:58:43) 
Kitabın fontundan, yazım şeklinden, kullandığı dilden hangi kitap olduğunu çıkarabilecek insanlar olabilir. Üşenmezseniz fotoğrafını çekip gönderin, bakalım.


  • sourlemonade  (09.11.10 22:58:23) 
ilgili metni buraya da yazarsanız belki birilerinden yardım görebilirsiniz.


  • robinbook  (10.11.10 13:07:12) 
İngilizce bir kitaptan alınma chapter söz konusu olan. O nedenle buraya yazma olayını maalesef gerçekleştiremeyeceğim (sayfalarca bir şey).
Şu an metin benim elimde değil o nedenle fotoğraını yükleme olayını da an itibariyle gerçekleştiremeyeceğim =/
Öneriler için teşekkürler, umarım bulabilirim.
  • dark4lieth  (10.11.10 19:02:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.