[]

yeni ev sahibi & yeni ev

benim kira sozlesmem dolduydu. lakin yeni bir sozlesme yapmadik zamaninda. simdi de ev sahibi evi satmis. yeni ev sahibi de evi bosaltmam gerektigini soyluyor. bunun yasal olarak suresi ne kadardir?




 
sözleşmenin tarihi bittiyse yapacağın pek bişey yok. o da ne biçim ev sahibiymiş arkadaş insan bi söyler evi sattım boşalt diye. vay arkadaş...


  • winston insani  (09.11.10 10:57:48) 
her duyuruya sivrisinek gibi bir insan yolla yarabbii daha ne denebilir ki.


  • asadas1999  (09.11.10 11:32:36) 
sivrisinek + 1.
sözleşme'de aksi bir hüküm bulunmadığı sürece, otomatik olarak üzerinde yazan koşullarda yenilendiği varsayılır.

  • Phoebe  (09.11.10 11:46:44) 
yanılıyorsunuz dostlar!!

A (@lechery) kişisi ile B kişisi (@lechery'nin eski evsahibi) arasında yapılan sözleşme evi yeni satın alan üçüncü kişiyi bağlamaz. Üçüncü kişiyi bağlaması için ilk kira akdedilirken tapuya şerh düşülmesi gerekirdi. Eğer eski evsahibin satış konusunda yalan söylemiyorsa Yargıtay içtihadına göre ya yeni evsahibi ile sözleşme yapacan ya da talep etmesi durumda 6 ay içinde tahliye edecen. İstersen kontratı yenilemeyi öner... yoksa 6 ay mühlet sana

Benim bilgim bu yöndedir. Eğer ki değişmediyse :)
  • no avalon  (09.11.10 12:13:56) 
www.mevzuat.adalet.gov.tr

7d'ye gore

yeni mal sahibi evi satin aldiktan sonraki bir ay icinde ihtar cekip, eger tahliye olmamissa alti ay sonra tahliye davasi acma hakkina sahiptir. bunun icin kendisinin veya aile uyelerinden birinin yasayacagini beyan edebilir.

bunun yaninda no avalon'un soyledigi gibi emsal kararlara uyarak, yeni ev sahibinin "ben eski kiraci ile otomatik sozlesmeye girmek istemiyorum" deme hakki var, bunu da yine 1 ay icinde ihtar ve tahliye olmazsa 6 ay sonra tahliye davasi acarak yapabiliyor.

zaten baska sekilde bir ev sahibi kirasini odeyen kiraciyi kontrat olsun olmasin cikaramiyor, ancak kira bedelini falan yukseltebilir emsal gostererek.
  • bunubenyazdim  (09.11.10 12:19:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.