[]

Sporcuların çalışma izni vs diğer insanların çalışma izni

Bir sporcu transfer dönemi içerisinde yabancı bir takımla anlaşma sağlıyor, imzayı atıyor birkaç gün sonra yeni takımıyla antrenmanda ya da maçta. Ama mesleği sporla ilgili olmayanlar için aynı durum sözkonusu değil. Başka bir ülkede çalışma izni çıkartmak aylar sürebiliyor. Sportif arkadaşların diğer insanlardan farkı nedir de böyle hemen gidip çalışabiliyorlar?
Özellikle AB ülkelerine birlik dışından birisinin çalışmak için alınması mucize gibi. Önce kendi ülkesinde, olmadı AB içerisinde çalışanı bulmalı. Bulamazsa bunu ispatlayıp ondan sonra birlik dışından birisini getirip çalıştırabilir. Bu taramayı yapmak da uzun bir süreç istiyor.
Sporcuların çalışma izni için özel bir kanun varsa nedir? Yoksa nasıl oluyor da böyle pat diye işe başlıyorlar? Onların mesleğinde yeteneği var da benim kendi işimde yeteneğim yok mu? Bunlara özel kanun olsa da olmasa da insanların eşitliği ilkesine aykırı olabilir mi durum?


 
ispanya icin konusmak gerekirse turk futbolcular (belki diger sporular da) AB vatandasi kategorisinde degerlendirildiginden yabanci statusunde sayilmiyorlar. Dolayisiyla work permit ihtiyaci yok.

Nihat Kahveci icin klubu dava acip kazanmisti ve sonra bu sekilde islemisti surec.
  • no christ requiress  (27.10.10 00:18:59) 
mahkeme sonucuna baktım ve anladığım kadarıyla ilgili ülkeden çalışma izni aldıktan sonra o kişi yabancı statüsü değil ab vatandaşı kategorisinde değerlendirilir diyor. işte sorun o izni almakta...


  • turcino  (27.10.10 12:07:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.