[]

iflas masası

selam sevgili hukukçular ve kendini hukukçu hissedenler :)
benim geçen sene çalıştığım şirketten alacağım bulunmakta. öğrendim ki bu şirket iflasını vermiş ve bu noktada bir sorum var,

acaba alacağımı iflas masasından tahsil edebilir miyim? şirketten alacağıma 2x dedik diyelim, ancak şirketin malvarlığı değeri toplamda x çıkarsa ne olur, devlet amca mı öder yoksa üzerine bir bardak soğuk su mu içerim?

aslında adamlarla sözlü olarak anlaştık ama onlara hiç güvenemiyorum, çünkü bana ödeme yapacakları tarihi asla söylemiyorlar ve zaten fazla yüklü olmayan tutarı parçalara bölerek işe yaramaz bir şekilde ödeme eğilimindeler. sözleşmesiz çalışmam da büyük bir dezavantaj teşkil ediyor.

bu noktada bana ne tavsiye edersiniz, iflas masası tüm borçları otomatikman öder mi? ayrıca bilen arkadaşlar iflas masasına başvurma prosedürünü de açıklayabilirlerse çok sevinirim...

 
1-çalışan alacakları
2-devletin alacakları
3-kalan diğerleri
rehinli ipotekli mallar haciz edilemezler devlet el koyamaz.
siz 3. dereceden akraba oluyorsunuz şirkete dolayısıyla kalan paradan payınızı alırsınız eğer bu para tüm borçları ödemeye yetmiyorsa alacaklılara alacaklı oldukları miktarlar oranında ödeme yapılır.
  • seyduna6687  (21.10.10 23:19:25) 
sözleşmesiz çalışma bence mesele değil. verilen sözleri de ka'le almayın. iflas masası kaydı ve alacaklı sıralaması (önceliği) belirtilmiş zaten. siz hukuki işlemleri başlatın, sözde kalmasın. hiç olmazsa geciktiği kadar faiz alırsınız.


  • uyuklayankedi  (22.10.10 02:38:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.