[]

Şu yazıdaki bilgiler doğru mu? ("1979′da İran da 'evet' demişti!")

facebook'ta bir yazıya denk geldim, okuyup şaşırdım.
fakat sonra bilgilerin onaylanması ihtiyacı duydum, şimdi araştırsam uzun sürecek, tarih bilgim de pek yok. bir bakabilir misiniz?

(facebook sayfasına girilemez belki diye googleladım, şurda da var aynısı)
blog.haberturk.com

bilgiler yanlışsa silicem bu mesajı.


özet: zamanında iran'da yapılan refarandumun ardındaki süreç ve türkiye süreci arasındaki benzerlik.

 
2. Dunya Savasi sonrasi hemen her ucuncu dunya ulkesinin darbe ve/veya rejim degisikligi kismen ya da tamamen ABD destekli yapilmistir... Otesi berisi yok! [ Edit: Bunun iyi olup olmadigini tartismayacagim. ABD dusmani olmanizi gerektiren bir hadise oldugunu da sanmiyorum. ]


  • ucan sincap  (25.09.10 01:22:45 ~ 01:24:39) 
orada ihanete uğrayan bir devrim var. (bkz: halkın mücahitleri) burada avrupa ve abd'nin 'ulan devrimi engelleyemedik, bari kötünün iyisi olsun' modunda islamcıları desteklemelerinin etkisi büyük. humeyni fransa'dan gelmiştir iran'a devrim zamanı. bizdekine benzetilmesi çok abes.

orada aşağıdan gelen bir hareket yukarılardan maniple edildi, yazık oldu iran halkının biriken devrimci enerjisine, emeğine.

burada tabandan hiçbi baskı yok. tepede filler sevişiyo. benzetilecek pek bi durum yok.
  • dogumdansancili  (25.09.10 01:42:51) 
seçimlerde şah yönetimi devam etsin mi diye bişey sorulmadı. islam cumhuriyeti kurulsun evet / hayır, bu kadar. şah çoktan kaçmış, şahlık rejimi çoktan sona ermişti. islam cumhuriyeti kurulmasın diyenlerin oranı yüzde bir nokta sekiz. şahın oraya buraya serpiştirdiği beslemelerinin sayısından bile az.

en yüksekten sallayan bile 85 haziranına kadar mahkemelerin 8 bin kişi astığını söylüyor. 2 milyonda kaç sıfır var?

devrik şah şahlığını babasından miras almıştı bu arada. babası ikinci dünya savaşında iran ı işgal eden ingiliz-sovyet ortaklığı tarafından atanmış müstemleke valisiydi. yani emperyalist işgalcilerin valisi diyorum, amerikalıların tümünden daha amerikalıydı, ingilizdi.
  • vi3e  (25.09.10 05:13:54) 
ya arkadaşlar inanmayın böyle saçma iddalara ve korkutmalara. yılda yaklaşık 1 milyar litre alkol tüketilen bir ülkede şeriat gelir mi allaaşkına. bu saptamayı yapmak için sosyoloji profesörü olmaya da gerek yok.


  • merhum  (25.09.10 10:20:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.