[]

çevirilerdeki karakter sayısı

çevirisi yapılan belgenin ücretini ödemek için, "belgedeki karakteri saydırıp bana bildir" dendi bana. şimdi çevirilerde dikkat edilen ve kastedilen bu karakter saydırma muhabbeti, word belgesinin en altındaki "word count" yazan zımbırtı mı?

neden emin olamadım, zira belgeyi açmadan sag tıklayıp özellikler/ayrıntılar dediğimde

character count: 10234
word count: 2500

gibi iki rakam çıktı. büyük ihtimalle word count üzerinden yapılır da emin olayım yine de.

 
genelde boşluksuz karakter üzerinden hesaplanır. characters(no spaces) yazan yer. ve evet ord belgesinin en altındaki "word count" yazan zımbırtı.

ayrıca www.tercumetik.com sitesine girip belgeyi gönderirseniz karakter sayısını hesaplıyor. ve ücreti size söylüyor.
  • kasik yok ulan  (07.09.10 12:35:41) 
hayır abicim character count'u söyleceksin. yani yüzde 90 bu böyledir. hatta yanlış anlaşılma olmaması için direk "10234 karakter" dersin.


  • oxibrinth  (07.09.10 12:35:41) 
çeviride fiyat boşluksuz karakter üzerinde hesaplanır, farklı bir anlaşma olmadığı sürece boşluksuz 1000 karakter 1 sayfa olarak ücretlendirilir. bunu da word de review-word count sekmesinden characters (no space) değerinden bulabilirsiniz.


  • silent storm  (07.09.10 13:11:59) 
karakter sayısı denildiğine göre charachter count'u bilmek istiyorlar.
Birçok tercüme bürosu ile çalıştım şimdiye kadar sadece birisi kelime sayısına göre ücret ödedi.
Bence de siz direkt karakter sayısı 10234 diye söyleyin.
  • zela  (07.09.10 22:42:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.