[]

Turkiye'deki Endustriyel Otomasyon sektoru 2

Daha once surada sormustum (git: 136803) ama hala aklima takilan bir seyler var.

Buyuk paralarin dondugu - milyon dollarezler - bu kar marjlari calisanlarin maaslarina yansimiyor mu?
Sektore girmek icin teknik bilgi disinda gereken sermayenin boyutu nedir?
Sermaye + teknik bilgi sektorde tutunmaya yeter mi, yoksa insaat sektorunde oldugu gibi mafyavari olusumlar burda da kendini gosteriyor mu?
Ve girdigimiz taktirde, sektorde kalabilir miyiz yoksa sektor zaten doymus durumda midir?

Tesekkurler.

 
Otomobil vs montaj fabrikalarındaki bozulan robotları yapan bir firma var izmir'de okuldan alt dönemşm bşr çocuk çalışıyordui bütün programlama işini kendisi yapıyordu ve aldığı maaş asgari maaş...adamlar bok gibi para kazanırken eleman harçlık alıyordu.

Bir süre lunaparkta oyuncakların bakım onarımını yaptım, patronlarımız eskiden direkt oyuncak üretimi de yapıyorlardı,cihazların fiyatları milyon dolar mertebesinde. Çalışanların aldıkları ücret ise bugünün parasıyla en fazla 3000tl adam başı. Sadece oyuncak satıldığında konumuna göre 10000tl civarı bir ikramiye geliyormuş.

Demem odur ki şirket sahibi sen değilsen kazanmazsın, kazandırırsın.
  • kimlanbu  (01.09.10 15:53:09) 
tüm dünyada ticaret böyledir. hangi sektör olduğu ve asıl işi yapanın kim olduğu çok önemli değildir. önemli olan kim sermayeye sahip, kimin bağlantıları var kim risk alabiliyor kim elini taşın altına koyup o sözleşmeye imza atabiliyor ? para kazandıran şeyler bunlardır.

otomasyon firması açmak o kadar da zor değil. gidin perpadan ufak bir ofis tutun. alın bir kaç bayilik. hop artık bir otomasyon firmanız var. hadi kolay gelsin.
  • orpheus  (01.09.10 16:06:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.