[]

TIP/ECZACILIK puanlarinin yukselmesi; MUHENDISLIGIN dusmesi?

Efendim nedir bunun sebebi? 2000 yilina baktigimda ege bilgisayar muhendisligine giren bir ogrenci butun tiplara girebilirken, gunumuzde tip ya da eczacilik bir yana fizik tedaviye bile giremiyor. Bu kadar mi ise yaramaz muhendislikler, ya da saglik bolumleri bu kadar mi faydali? nedir?

edit: hatta yukarida kalsin bu soru. cok merak ettim mantikli aciklamasini.


 
malesef ülkemizde,mühendislere hak ettiği değer verilmiyor.


  • ajkl89  (30.08.10 13:36:25) 
üretmeyen bir ülkede mühendislik mesleği tabi prim yapmaz. bırakın sanayi üretimini artık tarım ve hayvancılık da yok ki bu ülkede. yani hayvan yetiştiren çoban ve çiftçi mehmet efendi de işsiz.
doktorum parasını devlet veriyor neden piyasada mühendisliği bitirip iş arasın ki insanlar.

siz bu ülkenin bi vatandaşı olarak bunu gözlemlemiş olmalısınız.
  • advest  (30.08.10 14:22:01) 
bu entrimde 2001 krizinin rötarlı etkisi demiştim -> (bkz: öss 2008/@boshi). şimdi de 2008 krizinin rötarlı etkisi diyorum. tutarsa diye eheh. yani bence sebep garanticilik.


  • boshi  (30.08.10 14:29:12) 
ayrıca bir de dot-com bubble diye bir şey vardı. internet boom, www boom ya da IT bubble olarak da geçer. bkz. en.wikipedia.org

2000'in başlarına kadar çok speküle etti bu olay piyasaları. dolayısıyla taze işgücü de etkilendi (bence) bu bubble'dan. elektroniğe, bilgisayara haldır haldır girişti gençler. sonra balon patladı, gerçeklerle yüzleşilince equilibrium oluştu.

ben gene de önümüzdeki birkaç sene içinde tekrar benzer bir trend bekliyorum açıkçası. neden derseniz bilmiyorum.
  • boshi  (30.08.10 14:36:38) 
- ortalikta zibil gibi muhendis adayinin olmasi.
- mayış.

  • kayranin kedisi  (30.08.10 18:03:37) 
fizik tedavi ve tıp mezunları iş buluyorlar ama örneğin bilgisayar mühendisliği yerine eczacılık yazanlar babayı alacak ileride. bir ton eczacı var ve tutturabilen iş yapıyor. hakikaten anlamıyorum, esnaf olmak için bilgisayar mühendisliği yerine eczacılık yazanları. üstelik şu sıfatlarıyla yurt dışında iş bulmaları da zor.

ama dediğim gibi tıp ve fizik tedavi için bir şey diyemem. örneğin fizik tedavi mezunları izmir'de 2000-2500 liradan başlıyor. son zamanlarda çok revaçta çünkü bir ton fizik tedavi merkezi var özellikle yaşlılara iş yapan.

bir de tabi zamanın trendleri var. ben ilk kez 2000 yılında girdim öss'ye, o zaman işletme bölümlerinin puanı yüksekti, millet gördü iş bulmanın zorluğunu şimdi puanlar aşırı düşmüş. bilgisayar mühendisliği de neredeyse her üniversitede açılmaya başladı. iyi üniversiteler doğru düzgün öğretim elemanı bulamazken küçük şehirlerdekilerin bilgisayar mühendisliği bölümleri nasıl eğitim veriyor çok merak ediyorum açıkçası.

kısaca çok fazla niteliksiz bilgisayar mühendisi doldu ortalık kanımca. iş bulmak zorlaştı. donanımsız adama iş verilmiyor. o yüzden de tıp ve fizik tedavi aldı başını gitti, eczacılık yazan dimağları allaha havale ediyorum.
  • uckac  (31.08.10 00:06:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.