[]

Edirne gezgini

Selamlar

Önümüzde ki bir hafta içi günü birlik İstanbul dan Edirne ye gitmeyi planlıyorum.
Günü birlik olacağı için öneriye ihtiyacım var duyduğum kadarıyla şehir merkezi pek büyük ve dağınık değilmiş.

Şurada şu var bunu yemeden tatmadan dönme diyeceğiniz ne var ?
Çarşısında İstanbul da olmayan değişik ne var ?
istanbul otogardan otobüs firması olarak hangi firmayı önerirsiniz ?

Bilmediğim ve ilk kez gideceğim için eklemek istediğiniz ne varsa hele ki Edirnelilerden ip uçları bekliyorum.

Şimdiden Teşekkürler

 
ulusoyla gidin. yer yoksa nilüfer onda da yoksa kent en son metro.

tava ciğer var. kesin ye. döner ye. keçecizadeden tatlı ye. meric kenarına kesin git. içki içiyorsan ikinci köprünün sağ tarafındaki herhangi bir mekan içmiyorsan ikinci köprünün hemen solundaki mekana otur. camiler var selimiye falan git gör. beyazıt külliyesi var ama beyazıt külliyesi diye tabelalarda aranma sağlık müzesi yazıyor genelde. oraya da git. karaağaca git güzel yer. mümkünse karaağac yolunu yürüyerek git. 1 kilometre belki daha fazladır ama yol çok güzel. ne biliyim aklıma başka bişi gelmiyor.
  • ayiadam  (25.07.10 14:28:49) 
haha yazacak bişey kalmamış.külliye,selimiye,karaağaç gezilesi mekanlar.badem ezmesi sultan lokumu ve ciğer meşhur tatlar. çarşıda ciğerci aydın ve niyazi usta(emin değilim) favori yerler. badem ezmesi için keçecizade. şehrin içindeki bedestenler gezilip hediyelik eşyalar alınabilir.meyve şeklindeki kokulu sabunlar havlular vb. şu an için aklıma gelenler bunlar. çarşısı(saraçlar kısacık bir cadde 5dk da biter,merkezde gezecek pek bişey yok yani.otogar da indiğinde serhat birlik ve tek araç denen o rezil araçlara bineceksin. tek araçta a, serhat birlikte 3 numara direkt çarşıya gider dolaşmadan.bilginize.


  • 8kobe8  (25.07.10 14:36:13) 
şükrüpaşa anıtı ve kırkpınar alanı da eklenebilir.

ciğeri aydın'dan, döneri durak'tan yiyin bence.

otogardan C'ye binerseniz şükrüpaşa anıtı'na yakın bi yerde indirir. (değirmen market dersiniz) [şükrüpaşa anıtı diğerlerine göre otogara daha yakın]

yok önce çarşı, camiiler, arasta-bedesten-alipaşa derseniz bindiğiniz her şey orduevinden geçeceği için orda inersiniz. orduevinden sağa döndüğünüz gibi selimiye'yi görceksiniz zaten. tam altında eski camii, onun biraz aşağısında 3 şerefeli camii var. onları gezip saraçlar'a girersiniz, ordan bi karaağaç turu, öğle yemeği falan yer dönersiniz. sonra ziraat bankası'nın yanından devam edip külliyedir kırkpınardır gezer, çarşı içinden yine C'ye binip şükrüpaşa anıtı'ına gelip, anıtı gezip, tekrar indiğiniz yere gelip tekrar C'ye binip otogara dönüş yaparsınız.[bunların hepsi değirmen market'te olacak] ki orduevinin karşısındaki duraklardan nilüfer, ulusoy vs. firma servislerine de binebilirsiniz, direk otogar.

aklıma gelmeyen mutlaka bi şeyler vardır, kafanıza takılan bi şey varsa sorun.
  • infernal majesty  (25.07.10 15:28:15) 
Meriç üzerinde bir çok köprü var hangisinin manzarası daha güzeldir?
amatör fotoğrafçı olarak fotojenik önerilerede açığım
aracımız olmadığı için "sora sora" kısmı ile google haritadan faydalanacağım.
aracım yok anlaşıldığı üzere 5-6 km çapını gün içinde turlayabilirim yürümek pek sorun olmayacaktır.

Teşekkürler
  • sozluknickmiverulan  (25.07.10 16:15:57) 
mericten karaagace gecerken 2. koprude guzel fotograflar cekebilirsiniz. tripod varsa yaninizda aksam uzeri guzel malzeme cikar. bir de beyaziit kulliyesindeki saglik muzesinde de guzel fotograflar cekebilirsiniz.

bunlarin disinda bi de meyveli sabunlari meshurdur soylenmeyen :)

mericte kahvalti da iyidir ancak haftasonu cok kalabalik oluyor. kiz arkadasimla sirf kahvalti icin gitmisligimiz var istanbuldan.
  • mat couthon  (25.07.10 17:37:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.