Giriş
(8)

Çok fazla avukat ve diş hekimi yok mu?

runaway
Her sokakta avukat ofisi ve dişçi kliniği var. Bazı binalarda 2-3 tane var. Bunlar nasıl müşteri bulabiliyorlar?
Her sokakta avukat ofisi ve dişçi kliniği var. Bazı binalarda 2-3 tane var. Bunlar nasıl müşteri bulabiliyorlar?
0
runaway
(6 saat)
avukat: davalar yoğunluktan 2 yıl sonraya erteleniyor. suç, boşanma, icra vs.. oranı çok yüksek.
dişci: millet genelde 3-7 diş birden full implant, dolgu vs..yaptırıyor. 2 hasta olsa 1 aylık kazanç demek.
0
buenosdias
(6 saat)
avukatı bilmiyorum ama diş hekimi çok doğru. çok fazla bölüm ve kontenjan açıldı çünkü. hatta işe özelde yeni başlayan bazı diş hekimleri asgari ücretle başlıyor.

lokasyonu iyi olan ve isim yapmış diş hekimleri iyi kazanıyor gerçekten ama azınlıktalar artık.
+1
nuevo
(6 saat)
Avukatlar açısından konuşabilirim; evet çok fazla avukat var ama hepsi iyi paralar kazanmıyor. Çoğu kendini idame ettirecek kadarı anca kazanıyor.

Müvekkil bir şekilde bulunuyor; çevre işyerlerinde çalışan ve iş ilişkisi kötü sonlanan kişiler, mesela, gözüne ilk kestirdikleri ofise girip danışıyorlar genelde. Anlaşırsa avukatla al sana bir dava. Avukat tutma zorunluluğu olan şirketler var, danışmanlık almak durumundalar. Eş dost akraba bir şekilde dosya geliyor eline. Arabuluculuk aldıysa arabuluculuk dosyaları, cmk, adli yardım derken bir şekilde dönüyor.
0
kaymaktutmayansicaksut
(6 saat)
eczane sayisina sasirmaktan avukatlara ve dis hekimlerine dikkat etmeye firsat bulamamisim.
-2
konusma ben konusuyorum daha bitirmedim
(6 saat)
piyasada ihtiyaçtan fazla avukat olduğunu, bunların da büyük bölümünün niteliksiz olduğunu görüyorum. işaret ettiğim ilk husus için (fazla avukat) avukat başına düşen nüfusu, ikinci husus için (nitelik, hukuk nosyonu) hukuk fakültelerini esas alıyorum.

yazıldığı gibi günden güne türkiye'deki avukat ihtiyacı da artıyor. eskiye nazaran artık daha fazla hak arayan, dava açan bir toplumuz. inanması güç ama pasta gerçekten çok büyük. buradaki temel sorun, pastanın eşit dağılmaması. "bu kadar niteliksiz avukat varken eşit dağılamazdı zaten" diyebilirsiniz lakin nitelikli olup sürünen de çok insan var. 45'li yaşlarda halen asgari ücret dolaylarında bağlı çalışan avukatlar var ne yazık ki.

avrupa ve amerikadaki sistemleri iyi bilen bir avukatım. özellikle almanya'daki rechtsschutzversicherung sistemi düşünülebilir, hukuk dosyaları cmk robot sistemine benzer şekilde paylaştırılabilir (aramızdaki avukat arkadaşlar ne demek istediğimi anlamışlardır).

bu işin kaymağını yiyen son dönem 90'larda mezun olanlar olabilir. gerçekten türkiye'de avukatlık yapıp hakimlik/savcılığa yönelmeden rahatça ayakta durabilen son jenerasyon onlardı. hizmet pahalıydı, fiyat kırma bu denli değildi. hükümet hukuk fakültesi açarak bu işi ucuzlatmak istedi ama deyim yerindeyse içinden geçtiler. şu anda profesörü ve doktoru olmadan eğitim veren 12-13 hukuk fakültesi var. eğer ilgi duyarsanız şu araştırmaya da bakmanızı isterim:
www.toplum.org.tr
0
yap desem yapmazsin he
(6 saat)
2025 yılında,
1 milyar adet üzeri muayene gerçekleşmiş,
16 milyon adet üzeri ameliyat olmuş,

2026 yili subat itibari ile
36 milyon dava dosyasi işlem için bekliyor.

bu rakamlar ,
ne kadar sağlikli
ve
ne kadar ahlakli oldugumuzu gösteriyor.
0
designer
(4 saat)
gereksiz bir çok üniversitede o kadar çok diş bölümü var ki her sene binlerce yeni mezun veriyorlar. buna bağlı olarak her köşe başına klinik açılıyor.
aslında güzel yatırım. 3-5 milyonun varsa birde ortak diş hekimi buldun mu karlı iş. eskiden ortak diş hekimi olmadan da açılabiliyordu yanılmıyorsam. yeni mezunlarda asgari ücrete çalışıyor.

aynı şekilde hukuk fakülteleri içinde geçerli. tabela üniversitelerinden her yıl on binlerce yeni mezun veriliyor. sistemi öyle bir duruma getirdiler ki avukatsız sade vatandaş hakkını savunamaz oldu. basit bir dilekçe avukat tarafından yazılmadıkça yüzüne bakmıyorlar. sade vatandaş avukatı olmadan hakim karşısına çıksa kale alınmıyor. avukatlara bu kadar sınırsız yetki, güç verilmesi de çok yanlış. sırf avukatlar bir yerden daha para kazansınlar diye ara buluculuk diye bir şey çıkardılar.
0
my fault
(3 saat)
diş hekimi tarafını bilemem ama çok fazla hukuk fakültesi olduğunu, gereğinden çok fazla mezun olduğunu ve özellikle yeni avukatların yeterli parayı kazanamadığını biliyorum.
0
co2s2
(2 saat)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.