[]

bankalar için stres testleri nasıl gerçekleştiriliyor?

en son eurozonedaki bankalar için yapıldı galiba. yalnız ben anlam veremedim. olayın yapılış biçimi, medyada yer alış şekli bi denetleme gibi. işte millet oturup sonuçları bekliyor vs. vs. diğer taraftan yapılan iş, yanılmıyorsam, banka bütçelerinin t zaman sonra gerçekleşebilecek bazı kötü senaryolara karşı test edilmesi. bunun ikisi arasında bi uyumsuzluk yok mu? stres testini kim gerçekleştiriyor? bankaların dışından birileri mi? en önemlisi bankalar bu testi gerçekleştirenlerin bildiği neyi bilmiyor? bu kadar büyütecek dahası ciddiye alacak ne var? bunu o koca koca bankaların tutacağı bi ekonomist her gün de yapabilir? kaçırdığım bir şey mi var?




 
dediğiniz gibi bir denetime benziyor aslında. Avrupa Banka Denetimcileri Komitesi(CEBS) yapıyor bu testleri ve bir senaryo hazırlayıp böyle bir durumda bankaların ne gibi zorluklara düşüp/düşmeyeceği test ediliyor. yatırımcıları ilgilendiren kısmı da default riskler, hatta bunlardan kaynaklanabilecek sistematik riskler ve son olarak euro tabii ki. Avrupa bankaları güçlü gözükürse euro'da biraz toparlanma olacağı beklentisi vardı..son olarak da bankalar da tabii ki biliyordur bunları, o senaryolara göre hareket edebilirler ama şöyle bir durum olursa biz batarız diye de kimse çıkmaz ortaya.(çıkarsa zaten batar) Avrupa; bankalarımız güçlü, euro bölgesi'nden kaçmayın demek için yaptı yani bu testleri..


  • guro1907  (24.07.10 12:05:51 ~ 19:34:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.