Fikrimce şöyle demeli;
“Ağzım koktuğu için özür dilerim”
Kadın uzaktan bakmış, vay demiş “bu kişiyle ne kadar güzel dans edilir, hem dansta uyumumuz çok iyi olur hem de kendisi koluma takıp dans etmeme pek layık bir birey. Bununla dans edeyim” demiş. Ne zaman ki burun buruna gelinmiş, “Allaaahh!” demiş kadın, “bu bozuk peynir ve salam kokusu da ne ola ki!” Nezaketen yahut ortam koşulları gereği dansı bırakamamış fakat kokuyu almamak için başını öte yana çevirmiş.
Belki de sadece dansa kalktığında arkanda daha iyi dans edilesi birini görmüştür. “Şu dans bitse de şunu başkası dansa kaldırmadan ben kaldırsam” diye acele ediyordur.
Salon büyük ve çok kalabalık. Müziğin de susacağı yok. Dans etmeyi isteyeceğin ve seninle şevkle dans edecek nicesi var o salonda. Keyif almadığın, keyif vermediğini hissettiğin dansı zorlamanın alemi yok. Ötekinin ayağına bile bassan gülersiniz. Soğuk zeytinyağlıda aranıyor. Dansta değil. Koyver gitsin, herkes kendi sıcağıyla dans etsin.
+2