[]

üniversite tercihi: ist hukuk, bilkent ve gs siyaset, boğaziçi sosyoloji, odtü ulusarası

Elimizde LYS'den çıkalı pek uzun süre olmamış gencecik bir birey var. Haliyle kafası da karışık. Her ne kadar tercih dönemine kadar Hukuk yazmayı düşünmüş olsa da bir anda Hukuk dışında ihtimallerin de olduğunu görebilmiş kendisi. Kendisinin sıralamasına bakarak rahatlıkla girebileceği bölümler İstanbul Hukuk, ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, ODTÜ Ulusarası İlişkiler. Boğaziçi Sosyoloji, Bilkent ve Galatasaray Siyaset Bilimine de ucundan yerleşme ihtimali çok yüksek. Bölümler hakkında bilgisi olan ekşiciler siz ne yapardınız? Nasıl bir sıralamanız olurdu? Neden tercih etmiş olurdunuz? Ayrıca kendisinin kafasını en çok karıştıran şey galiba Hukuk dışındaki diğer bölümlerden çıkınca iş bulmasının epey muallak olması düşüncesi, her ne kadar ben ısrarla Boğaziçi Sosyoloji demekten dilimde tüy bitse ve bu bölümlerin herhangi birinden çıkınca iş bulmakta zorlanmayacağında diretsem de. Şimdiden yardım edecek olan herkese teşekkürler.

TM2 sıralaması: 3400, TM3 sıralamsı: 2771.
Sosyoloji dışında diğer bölümlerin hepsi TM2'den alıyor.

 
galatasaray siyaset bilimine girebiliyorsan, diğer şıkları ele gitsin. ama fransızca eğitime hazırsan bunu yap. o kapıdan çıkınca da iş imkanların geniş olacaktır.

istanbul hukuk 3. sınıf öğrencisiyim. ben de boğaziçi sosyoloji yazabiliyordum ama ist. hukuk tercih ettim. eminim boğaziçi sosyoloji mezunlarının da iş imkanları geniştir, sırf sosyoloji alanında çalışacak diye bir şey yok. alanı dışında da mezunlara iş imkanı çoktur da ben direk mezun olunca ne iş yapacağımı düşünmemek için hukuk yazdım. bununla ilgili sorun olursa, yanıtlayabilirim.

kolay gelsin.
  • pomolilik  (24.07.10 02:09:57) 
yerinizde olsam hukuk yazardım. kendi yerimde olduğum zaman, yıllar evvel yazmıştım zaten:)

kamu yönetimi, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler diplomasının açacağı her kapıdan hukuk mezunları da giriyor. ayrıca fazladan avukat olma hakkınız da var ki eskilerin deyimi ile avukatlık hakkı ile fazladan bir altın bileziğiniz oluyor elinizde. diğer alanlarda iş bulmanız da kendinizi ne kadar geliştireceğinizle ilgili. odtü, gs her zaman artı puandır isimleri nedeniyle ama yüksek getirili iş garantiniz de yoktur.

sosyolojiyi unutun. o henüz türkiye için geçerli bir meslek alanı değil. sadece üniversite ismi ile iyi bir iş bulamazsınız.
  • gulden kale  (24.07.10 02:40:48) 
istanbul hukuk' ta okuyorum 2.sınıfa geçtim bu sene. bence bütün ünivleri gez öyle karar ver. bilkent siyaset bilimi' ni yazmayı ben de düşünmüştüm ama yazmadık işte. tercihlerin arasında yok ama boğaziçi pdr de olabilir aslında sosyolojiden daha iyi gözüküyor(geçen sene pdryi de düşünmüştüm:) esasında sana kalmış birşey iyi düşün, doğru karar ver. bugün ve yarın istanbul üniversitesinin tanıtım günleri var bence okulu git gör, hocalarla konuş. amfi 1 de şöyle bir volta at belki kanın ısınır:)


  • uçankarınca  (24.07.10 02:59:20) 
Kesinlikle GSÜ Siyaset Bilimi derdim ben.


  • marcelle  (24.07.10 07:08:03) 
hukuk yazacaksan istanbul hukuk yazma. adam gibi hukuk eğitimi almak istiyorsan yazabiliyorsan galatasaray, bilkent, bilgi burslu, koç burslu, yeditepe burslu falan yaz ama istanbul yazma. aman diyeyim. maalesef istanbul hukuk'un istanbul hukuk olduğu günler geride kaldı. bütün iyi hocalar gitti. 300 kişilik sınıflarda 800 kişilik mevcut. çoğu adam zaten derse bile girmez. ders derste öğrenilmez, fotokopilerle geçilmeye çalışılır vs. aman diyeyim.


  • microfiction  (24.07.10 11:27:05) 
eğer hukuk tercih edecekseniz istanbul hukuk yazmayın. galatasaray, bilgi burslu veya bilkent burslu olabilir.


  • ottoschmit  (24.07.10 11:50:04) 
istanbul hukuk yazma. hukuk okuyacaksan galatasaray da oku. puanın galatasaray hukuğa yetmiyorsa siyaset oku ama ea tercihlerinde gs dan şaşma derim.


  • violethill  (24.07.10 11:54:43) 
kesinlikle gs.


  • iyilik yap pitbull  (24.07.10 21:26:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.